Tengerészeti kék-fehér cupcake tálalva

Tengerészeti (Kék-fehér) Cupcake

A tengerészeti stílusú kék-fehér cupcake egy különleges desszert, amely nemcsak finom, hanem látványos is. A kék és fehér tészta harmonikus keveréke egy vidám, ünnepi megjelenést kölcsönöz a süteménynek, amely tökéletes születésnapokra, nyári partikra vagy akár tematikus rendezvényekre. Képzeld el, ahogy a frissen sült muffinok illata betölti a konyhát, miközben a puha tészta és a krémsajtos díszítés tökéletes egyensúlyt alkot. A lágy vaníliás ízvilágot a kellemesen édes krém koronázza meg. A tökéletes cupcake titka a megfelelően elkevert tészta és a szép márványos hatás elérése a kék és fehér rétegek keverésével. Próbáld ki ezt a receptet kék-fehér cukordekorral megszórva a még látványosabb hatásért!

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
210 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 12
200 g Liszt
100 g Cukor
100 g Vaj (puha)
2 db Tojás
100 ml Tej
1 tk. Sütőpor
1 tk. Vanília kivonat
0.5 tk.
0.5 tk. Kék ételfesték (gél alapú)
150 g Porcukor
100 g Krémsajt
50 ml Tejszín

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és béleld ki a muffin formákat papírkapszlikkal.

    A sütő előmelegítése biztosítja az egyenletes sütést.

    2

    Egy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport és a sót.

    A száraz hozzávalók összekeverése egyenletesebbé teszi a sütőpor eloszlását.

    3

    Egy másik tálban habosítsd fel a vajat a cukorral, majd add hozzá a tojásokat és a vanília kivonatot.

    A vaj legyen szobahőmérsékletű, hogy könnyen fel lehessen habosítani.

    4

    Fokozatosan keverd hozzá a tejet, majd a lisztes keveréket, hogy egyenletes tésztát kapj.

    A hozzávalókat felváltva, kis adagokban add hozzá, hogy elkerüld a csomósodást.

    5

    Oszd ketté a tésztát, az egyik feléhez adj kék ételfestéket, és keverd el alaposan.

    Használj gél állagú ételfestéket, mert az nem változtatja meg a tészta állagát.

    6

    A muffin formákba kanalazd felváltva a fehér és kék tésztát, hogy szép mintázatot kapj.

    Ne keverd össze a két színt a formában, hanem rétegezve kanalazd bele a tésztát.

    7

    Süsd a muffinokat 18-20 percig, amíg aranybarnák nem lesznek, és a közepükbe szúrt fogpiszkáló tisztán ki nem jön.

    Figyeld a sütőt, mert a sütési idő sütőfüggő lehet.

    8

    Közben készítsd el a krémet: habosítsd fel a krémsajtot a porcukorral, majd add hozzá a tejszínt, és keverd simára.

    A krémsajt legyen hideg, hogy a krém megfelelően kemény legyen.

    9

    Hagyd a cupcake-eket teljesen kihűlni, majd díszítsd a krémmel és opcionálisan kék-fehér cukordekorral.

    A krémet csak teljesen kihűlt cupcake-ekre vidd fel, különben megolvad.