KĂ©szĂtsd elĆ a hozzĂĄvalĂłkat: reszeld le a gyömbĂ©rt, aprĂtsd fel a fokhagymĂĄt, Ă©s vĂĄgd fel a zöldhagymĂĄt vĂ©kony szeletekre.
A gyömbĂ©rt Ă©rdemes frissen lereszelni, mert Ășgy intenzĂvebb az Ăze. A fokhagymĂĄt pedig aprĂtsd minĂ©l kisebbre, hogy egyenletesen eloszoljon az Ăze.
Egy tĂĄlban keverd össze a szĂłjaszĂłszt, a mĂ©zet, a rizsecetet, a szezĂĄmolajat, a gyömbĂ©rt Ă©s a fokhagymĂĄt, hogy elkĂ©szĂtsd a teriyaki pĂĄcot.
A mĂ©z helyett hasznĂĄlhatsz barna cukrot is a pĂĄc Ă©desĂtĂ©sĂ©hez.
Helyezd a lazacfilĂ©ket egy lapos tĂĄlba, Ă©s öntsd rĂĄ a pĂĄcot. Hagyd ĂĄllni 20-30 percig, hogy a lazac jĂłl ĂĄtvegye az Ăzeket.
Ne pĂĄcold a lazacot tĂșl sokĂĄig, mert a savas pĂĄc megvĂĄltoztathatja a textĂșrĂĄjĂĄt.
MelegĂts fel egy serpenyĆt közepes lĂĄngon, Ă©s sĂŒsd meg a lazacot bĆrös oldalĂĄval lefelĂ© 3-4 percig, majd fordĂtsd meg, Ă©s sĂŒsd tovĂĄbbi 2-3 percig.
Ha a lazac bĆre rĂĄragad a serpenyĆre, prĂłbĂĄld meg egy vĂ©kony spatulĂĄval Ăłvatosan levĂĄlasztani.
A serpenyĆben lĂ©vĆ pĂĄclĂ©bĆl önts egy keveset a lazacra sĂŒtĂ©s közben, hogy mĂ©g Ăzesebb legyen.
A pĂĄclĂ©vel valĂł locsolgatĂĄs segĂt, hogy a lazac fĂ©nyes Ă©s ragacsos legyen.
TĂĄlalĂĄskor szĂłrd meg a lazacot szezĂĄmmaggal Ă©s aprĂtott zöldhagymĂĄval. TĂĄlald fĆtt rizzsel vagy pĂĄrolt zöldsĂ©gekkel.
PirĂtott szezĂĄmmaggal mĂ©g intenzĂvebb Ăzt Ă©rhetsz el.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.