Teriyaki lazac tålalva szezåmmaggal és zöldhagymåval

Teriyaki lazac

A teriyaki lazac egy Ă­zletes Ă©s egĂ©szsĂ©ges japĂĄn Ă©tel, amelyet az egyszerƱsĂ©ge Ă©s gazdag Ă­zvilĂĄga tesz kĂŒlönlegessĂ©. A teriyaki szĂłsz sĂłs-Ă©des harmĂłniĂĄja remekĂŒl kiegĂ©szĂ­ti a lazac termĂ©szetes Ă­zĂ©t. Ez a recept nemcsak könnyen elkĂ©szĂ­thetƑ, de tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs akĂĄr hĂ©tköznapi vacsorĂĄkhoz, akĂĄr kĂŒlönleges alkalmakra. A szezĂĄmmag Ă©s zöldhagyma dĂ­szĂ­tĂ©s autentikus ĂĄzsiai hangulatot kölcsönöz az Ă©telnek, ami garantĂĄltan elnyeri a csalĂĄd Ă©s a barĂĄtok tetszĂ©sĂ©t.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 4 db LazacfilĂ©
⭕ 100 ml Szójaszósz
⭕ 2 ek. MĂ©z
⭕ 1 ek. Rizsecet
⭕ 1 ek. Szezámolaj
⭕ 10 g Friss gyömbĂ©r
⭕ 2 gerezd Fokhagyma
⭕ 1 ek. Szezámmag
⭕ 2 szĂĄl Zöldhagyma

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    SzĂłjaSzĂłja

    Elkészítési Lépések

    1

    KĂ©szĂ­tsd elƑ a hozzĂĄvalĂłkat: reszeld le a gyömbĂ©rt, aprĂ­tsd fel a fokhagymĂĄt, Ă©s vĂĄgd fel a zöldhagymĂĄt vĂ©kony szeletekre.

    A gyömbĂ©rt Ă©rdemes frissen lereszelni, mert Ășgy intenzĂ­vebb az Ă­ze. A fokhagymĂĄt pedig aprĂ­tsd minĂ©l kisebbre, hogy egyenletesen eloszoljon az Ă­ze.

    2

    Egy tålban keverd össze a szójaszószt, a mézet, a rizsecetet, a szezåmolajat, a gyömbért és a fokhagymåt, hogy elkészítsd a teriyaki påcot.

    A méz helyett hasznålhatsz barna cukrot is a påc édesítéséhez.

    3

    Helyezd a lazacfiléket egy lapos tålba, és öntsd rå a påcot. Hagyd ållni 20-30 percig, hogy a lazac jól åtvegye az ízeket.

    Ne pĂĄcold a lazacot tĂșl sokĂĄig, mert a savas pĂĄc megvĂĄltoztathatja a textĂșrĂĄjĂĄt.

    4

    MelegĂ­ts fel egy serpenyƑt közepes lĂĄngon, Ă©s sĂŒsd meg a lazacot bƑrös oldalĂĄval lefelĂ© 3-4 percig, majd fordĂ­tsd meg, Ă©s sĂŒsd tovĂĄbbi 2-3 percig.

    Ha a lazac bƑre rĂĄragad a serpenyƑre, prĂłbĂĄld meg egy vĂ©kony spatulĂĄval Ăłvatosan levĂĄlasztani.

    5

    A serpenyƑben lĂ©vƑ pĂĄclĂ©bƑl önts egy keveset a lazacra sĂŒtĂ©s közben, hogy mĂ©g Ă­zesebb legyen.

    A påclével való locsolgatås segít, hogy a lazac fényes és ragacsos legyen.

    6

    TĂĄlalĂĄskor szĂłrd meg a lazacot szezĂĄmmaggal Ă©s aprĂ­tott zöldhagymĂĄval. TĂĄlald fƑtt rizzsel vagy pĂĄrolt zöldsĂ©gekkel.

    Pirított szezåmmaggal még intenzívebb ízt érhetsz el.