A friss piros chilit és a fokhagymát aprítsd nagyon finomra vagy turmixold pépesre.
A chili erősségétől függően használj többet vagy kevesebbet. Ha nem szereted a túl csípőset, távolítsd el a magokat.
Egy kis lábasban keverd össze a vizet, cukrot, ecetet és a sót. Add hozzá a chili-fokhagyma keveréket.
A cukor mennyiségét ízlés szerint változtathatod.
Forrald fel a szószt közepes lángon, majd főzd lassú tűzön 5-7 percig, amíg az ízek összeérnek.
A lassú tűzön való főzés segít abban, hogy a szósz ne égjen le és az ízek jobban összeérjenek. Keverd gyakran!
Keverd el a kukoricakeményítőt 2 evőkanál vízzel, majd add hozzá a szószhoz. Főzd még 2-3 percig, amíg a szósz besűrűsödik.
A kukoricakeményítőt mindig hideg vízzel keverd el, különben csomós lesz.
Hűtsd le, majd töltsd egy üvegbe vagy tálalóedénybe. Tárold hűtőben.
A hűtőben tárolva a szósz tovább eláll.
Tálald grillezett ételek, sült húsok vagy tavaszi tekercsek mellé.
Ez a szósz kiválóan alkalmas wokban készült ételekhez is, adj egy kis extra ízt a zöldségeknek és a húsnak.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.