Egy tálban keverd össze a rizslisztet és a tápiókalisztet, majd fokozatosan add hozzá a kókusztejet. Keverd csomómentesre, majd adj hozzá cukrot, csipet sót és a kókuszreszeléket.
A kókusztejet fokozatosan adagold, hogy elkerüld a csomósodást.
Dolgozd össze a tésztát, amíg homogén, enyhén ragacsos állagú lesz. Ha túl híg, adj hozzá még egy kevés rizslisztet. Hagyd pihenni 5 percig.
A tészta állaga fontos, ha túl ragacsos, akkor nehéz lesz formázni. A pihentetés segít, hogy a liszt felszívja a nedvességet.
Formázz kis golyókat vagy ovális gombócokat a masszából. Nedves kézzel könnyebb formázni. Tipp: próbáld azonos méretűre készíteni őket, hogy egyenletesen főjenek meg.
Egy kis tálban készíts ki vizet, és időnként nedvesítsd be a kezed, hogy ne ragadjon a tészta.
Egy párolóban helyezz el banánlevelet vagy sütőpapírt, és tedd rá a gombócokat. Párold őket 10–12 percig forrásban lévő víz felett, amíg áttetszővé és rugalmassá válnak.
A banánlevél vagy sütőpapír megakadályozza, hogy a gombócok leragadjanak a pároló aljára.
Tálald melegen vagy szobahőmérsékleten. Ha szeretnéd, megszórhatod egy kevés pirított kókuszreszelékkel a tetejét tálaláskor.
A pirított kókuszreszelék fokozza a kókusz ízét és ropogós textúrát ad.
Tipp: Ha intenzívebb kókuszízt szeretnél, használj sűrűbb, zsírosabb kókusztejet – az íze mélyebb és teltebb lesz.
A kókusztej minősége nagyban befolyásolja az ízt. Próbálj meg minél magasabb zsírtartalmú kókusztejet választani a gazdagabb ízélményért.
Ezek a dumplingok nem túl édesek, ezért ízlés szerint egy kevés extra cukrot vagy édes kókuszkrémet is kínálhatsz mellé.
Kóstold meg a dumplingokat tálalás előtt, és ha szükséges, adj hozzá egy csipet sót is az édes ízek kiemeléséhez.
A maradékot hűtőben is tárolhatod, de tálalás előtt ajánlott kicsit átmelegíteni vagy újra gőzölni, hogy visszanyerje puhaságát.
A hűtőben tárolt dumplingok kissé megkeményedhetnek, ezért a gőzölés segít visszanyerni a puha állagukat.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.