Thai vörös curry marhahússal és rizzsel tálalva

Thai vörös curry marhahússal és rizzsel

A thai vörös curry marhahússal egy gazdag és ízletes fogás, amely a thai konyha egyik legismertebb étele. A kókusztej krémessége, a vörös curry fűszeressége és a friss zöldségek tökéletes harmóniát alkotnak ebben az ételben. Az étel könnyen elkészíthető, és bármilyen különleges alkalmat ünnepivé tehet. Egy tányér gőzölgő jázmin rizzsel és friss bazsalikommal tálalva garantáltan lenyűgöző lesz.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Marhahús (csíkokra vágva)
400 ml Kókusztej
2 ek. Thai vörös curry paszta
1 db Vöröshagyma
2 db Kaliforniai paprika
150 g Cukorborsó
2 ek. Halszósz
10 db Bazsalikomlevél
300 g Jázmin rizs
600 ml Víz
2 ek. Olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Mosd meg a marhahúst, és vágd vékony csíkokra. A zöldségeket tisztítsd meg, a paprikát szeleteld csíkokra, a hagymát aprítsd fel.

    A marhahúst félig fagyott állapotban könnyebb vékony csíkokra vágni.

    2

    Forrósítsd fel az olajat egy nagy serpenyőben vagy wokban közepes lángon. Add hozzá a vörös curry pasztát, és keverd 1-2 percig, hogy az aromák felszabaduljanak.

    A curry paszta pirítása kulcsfontosságú az ízek kibontakozásához. Vigyázz, hogy ne égesd meg, mert keserű lesz.

    3

    Tedd a marhahúst a curry pasztához, és pirítsd 4-5 percig, amíg kicsit megpirul és kifehéredik.

    A húst ne tedd egyszerre a serpenyőbe, mert lehűti az olajat és párolódni kezd. Inkább kisebb adagokban pirítsd.

    4

    Öntsd hozzá a kókusztejet, majd keverd bele a halszószt. Hozd forrásba, majd csökkentsd a hőt, és főzd alacsony lángon 10 percig.

    Használj jó minőségű kókusztejet a gazdagabb ízért. A halszósz sósságát vedd figyelembe, és ízlés szerint adagold.

    5

    Add hozzá a paprikát és a cukorborsót, és főzd további 5-7 percig, hogy a zöldségek roppanósak maradjanak.

    A zöldségeket ne főzd túl, mert elveszítik a színüket és a roppanósságukat.

    6

    Közben főzd meg a jázmin rizst: forralj fel 600 ml vizet, add hozzá a rizst, és alacsony lángon főzd puhára körülbelül 15 perc alatt.

    A rizst főzés előtt mosd át alaposan, hogy eltávolítsd a felesleges keményítőt. A főzés alatt ne keverd, mert összetapad.

    7

    Tálaláskor helyezd a rizst tányérokra, kanalazd rá a thai vörös curryt, és díszítsd friss bazsalikomlevelekkel.

    A friss bazsalikom illata és íze tökéletesen kiegészíti a curryt. Korianderrel is díszítheted.