Thali Andhra Bhojanam módra, fűszeres zöldségekkel és rizses étkezés joghurttal

Thali Andhra Bhojanam módra

Az Andhra Bhojanam a hagyományos dél-indiai étkezések része, amely gazdag ízekkel, fűszerekkel és friss hozzávalókkal készült. A thali a gazdag étkezés egyik szimbolikus fogása, ahol különböző étkezési lehetőségek vannak egy tányéron, mindegyik egy-egy ínycsiklandó indiai ételt képvisel. Az Andhra konyha híres az erős fűszereiről és gazdag, aromás fogásairól. Ez az étel egy autentikus és gazdag ízélményt ad, tökéletes választás az indiai étkezések szerelmeseinek.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 1 óra
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Basmati rizs
50 g Chana dal
1 db Sárgarépa
2 db Zöld chili
2 gerezd Fokhagyma
1 ek. Tamarind
2 ek. Olívaolaj
1 csipet
0.5 tk. Asafoetida (hing)
1 ág Friss koriander
0.5 tk. Kurkumapor
50 g Methi levelek (fenyér)
150 ml Dahi (joghurt)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A basmati rizst alaposan öblítsd le, majd főzd meg sós vízben, amíg puha lesz.

    A rizst a főzés előtt érdemes legalább 30 percig áztatni, hogy még puhább és laza legyen.

    2

    A chana dal-t főzd meg egy külön edényben, amíg megpuhul. A sárgarépát hámozd meg és vágd kis kockákra.

    A chana dal a főzés előtt is áztatható, hogy gyorsabban megpuhuljon.

    3

    Melegíts olívaolajat egy serpenyőben. Add hozzá a zöld chili szeleteket, a fokhagymát, a kurkumát és az asafoetidát. Pirítsd őket néhány percig, amíg illatosak lesznek.

    Az asafoetida, más néven hing, erős fűszer, amely karakteres ízt ad az ételnek.

    4

    Add hozzá a sárgarépát és a megfőtt chana dal-t a serpenyőbe, és pirítsd tovább 5 percig.

    A sárgarépa édes íze jól harmonizál a fűszeres alapokkal, ne hagyd el a pirítást, hogy kiemeld az ízeket.

    5

    Keverd hozzá a tamarindot és a sót. Ha szükséges, adj hozzá egy kis vizet, hogy a zöldségek ne égjenek meg.

    A tamarind savanykás íze tökéletesen kiegyensúlyozza az étel gazdag fűszerességét.

    6

    A főzés végén add hozzá a friss koriandert és a methi leveleket. Főzd még egy kicsit, hogy az ízek összeérjenek.

    A methi levelek egyedi, enyhén kesernyés ízt adnak, ami különleges karaktert kölcsönöz az ételnek.

    7

    Tálald a rizst, majd kanál segítségével a fűszeres zöldségeket a rizs tetejére. A dahi (joghurt) felét keverd a zöldségekhez, a másik felét tálalás előtt a rizs mellé kínálhatod.

    A joghurt segít egyensúlyban tartani a fűszeres ízeket és enyhíti a pörkölt zöldségek intenzitását.