Thali Himachali Dham változatban, gazdag fűszerekkel és friss korianderrel díszítve

Thali Himachali Dham változatban

A Himachali Dham egy hagyományos étel az indiai Himachal Pradesh régióból, amely gazdag ízekben és fűszerekben gazdag. Ezt az ételt tradicionálisan rizs, babok, zöldségek és fűszerek kombinálásával készítik, hogy tápláló és ínycsiklandó ételt nyújtsanak. Az étel különböző változatokban készülhet, az egyes fűszerek és zöldségek arányainak változtatásával.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Basmati rizs
150 g Rajma (vörös vesebab)
100 g Chana dal (csicseriborsó)
2 db Főtt burgonya
1 ek. Friss koriander
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Ghee (clarified butter)
1 tk. Kömény
0.5 tk. Pirospaprika
0.5 tk. Kurkuma
1 ek. Friss lime lé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A basmati rizst alaposan öblítsük le, hogy a felesleges kemikáliákat eltávolítsuk. Főzzük meg sós vízben 15-20 percig, amíg teljesen megpuhul.

    A basmati rizs főzésénél figyeljünk arra, hogy a rizs ne legyen túl puha, hanem megőrizzük laza állagát.

    2

    A rajmát és a chana dal-t külön-külön áztassuk 4-6 órán át, majd főzzük meg őket sós vízben, amíg megpuhulnak.

    A baboknak alapos áztatásra van szükségük a főzés előtt, hogy megpuhuljanak és ne legyenek kemények a végén.

    3

    A ghee-t hevítsük fel egy nagy serpenyőben, majd adjuk hozzá a köményt, pirospaprikát és kurkumát, és pirítsuk őket pár másodpercig, hogy az illatok előjöjjenek.

    A fűszerek pirítása az indiai konyha egyik alapvető lépése, mivel segít kinyitni az ízeket.

    4

    Ezután adjuk hozzá az apróra vágott hagymát és fokhagymát, és pirítsuk őket, amíg üvegesek nem lesznek.

    A hagyma pirításakor ügyeljünk arra, hogy ne égjen meg, mert ez keserűvé teheti az ételt.

    5

    A főtt burgonyát hámozzuk meg, és vágjuk kisebb kockákra. A fűszeres hagymához adjuk hozzá a főtt burgonyát, és keverjük össze.

    A burgonya textúrája fontos szerepet játszik az ételben, próbáljuk meg egyenletes darabokra vágni.

    6

    A főtt rajmát, chana dal-t és rizst tálaljuk különböző kis tálkákban, majd öntsük le őket a fűszeres burgonyás keverékkel. Friss korianderrel és lime lével díszítsük.

    A lime lé frissít és kiegyensúlyozza az ételt, így minden falat különleges élményt nyújt.