Thareed füstölt hússal, friss korianderrel tálalva, kenyérkockákkal

Thareed füstölt hússal

A Thareed egy hagyományos arab étel, amely a füstölt húst és a kenyérkockákat egyesíti egy gazdag, ínycsiklandó levesben. Az étel a közel-keleti konyhában elterjedt, és különleges ízvilága miatt különösen népszerű. A füstölt hús gazdag aromája és a friss zöldségek egyedülálló kombinációja igazán felejthetetlenné teszi ezt az ételt.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Füstölt hús (pl. füstölt marhahús)
4 szelet Fehér kenyér
1 db Vöröshagyma
3 gerezd Fokhagyma
2 db Paradicsom
1 ek. Friss koriander
1 db Zöld paprika
2 ek. Kókuszolaj
1 tk.
1 csipet Fekete bors
500 ml Fűszeres zöldség alaplé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A füstölt húst vágd kisebb darabokra, és tedd félre.

    A füstölt hús a legjobb ízt adja az ételnek, de ha nem elérhető, egyéb füstölt húsok is használhatók.

    2

    A vöröshagymát és fokhagymát apróra vágd, a paradicsomot és zöld paprikát kockázd fel.

    A zöldpaprika friss ízt ad, de ha csípősebb ételt szeretnél, használj csípős paprikát is.

    3

    A kókuszolajat hevítsd fel egy nagy serpenyőben, majd add hozzá a hagymát és fokhagymát. Pirítsd 2-3 percig, amíg illatosak lesznek.

    A hagyma és fokhagyma illata fokozza az étel ízét, de ügyelj, hogy ne égjenek meg.

    4

    Add hozzá a paradicsomot és a zöld paprikát, majd főzd őket 5-7 percig, amíg a paradicsom megpuhul.

    Ha szükséges, egy kis vizet is adhatsz hozzá, hogy ne égjen le.

    5

    A kenyérszeleteket kockázd fel, és tedd őket a serpenyőbe a zöldségekkel.

    A kenyér gyorsan meg fog puhulni, így ügyelj, hogy ne hagyd túl sokáig a serpenyőben, különben pépesedhet.

    6

    Öntsd hozzá a füstölt húst, és a fűszeres alaplét, majd keverd össze. Főzd 10-15 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A füstölt húsnak idő kell, hogy kiadja az ízét a lének.

    7

    Tálald melegen, és friss korianderrel díszítve.

    A koriander frissessége csodálatosan kiemeli az étel ízét, és egy kis színt ad neki.