Thekua kardamommal, friss, aranybarna sütemények

Thekua kardamommal

A Thekua egy tradicionális indiai sütemény, amelyet különösen a karácsonyi időszakban készítenek. Az étel gazdag ízvilága, amelyet a kardamom, a fahéj és a friss vaj kombinációja ad, igazi ünnepi csemegévé teszi. A teljes kiőrlésű liszt használata egészségesebbé teszi, miközben megőrzi az eredeti ízeket. A Thekua a fűszerek és az édesség tökéletes harmóniáját hozza, így ideális választás a családi összejövetelekhez és ünnepi alkalmakhoz.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
1800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
300 g Teljes kiőrlésű búzaliszt
100 g Cukor
100 g Vaj
100 ml Tej
1 tk. Kardamom
0.5 tk. Fahéj
1 tk. Sütőpor
0.5 tk.
1 db Tojás
1 ek. Rózsavíz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A vajat olvaszd fel, majd a cukrot add hozzá, és keverd össze. Miután a cukor feloldódott, add hozzá a tojást és a tej. Keverd simára.

    A vajat szobahőmérsékleten hagyva könnyen felolvaszthatod. A tojás és a tej segítenek összeállítani a tésztát.

    2

    A teljes kiőrlésű búzalisztet, sütőport, kardamomot, fahéjat és sót keverd össze egy tálban.

    A kardamom és a fahéj egyedi ízt ad a tésztának. Ha friss kardamomot használsz, még erősebb íze lesz.

    3

    Lassan add hozzá a vajas keveréket a lisztes keverékhez, és gyúrd össze. A tészta állagának homogénnek és enyhén ragadósnak kell lennie. Ha szükséges, adj hozzá egy kevés tejet.

    Ne add hozzá egyszerre az összes lisztet, mert könnyen túl kemény lehet a tészta. A gyúrás közben a tészta hőmérséklete is fontos.

    4

    Formázz kis golyókat a tésztából, majd lapítsd őket kerek korongokká.

    A tészta ne legyen túl vastag, hogy könnyen átsüljön. A korongokat egyenletesen készítsd el.

    5

    A korongokat egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezd, és előmelegített 180°C-os sütőben süsd 12-15 percig.

    A Thekua akkor kész, ha szép aranybarnára sül, de ne süsd túl, hogy ne legyen száraz.

    6

    A sütőből kivéve hagyd a Thekuát pár percig pihenni, majd tálald frissen.

    A Thekua egyaránt finom frissen és hűtve is, így érdemes néhányat eltenni későbbi fogyasztásra is.