Thekua kardamommal, friss, aranybarna sĂŒtemĂ©nyek

Thekua kardamommal

A Thekua egy tradicionĂĄlis indiai sĂŒtemĂ©ny, amelyet kĂŒlönösen a karĂĄcsonyi idƑszakban kĂ©szĂ­tenek. Az Ă©tel gazdag Ă­zvilĂĄga, amelyet a kardamom, a fahĂ©j Ă©s a friss vaj kombinĂĄciĂłja ad, igazi ĂŒnnepi csemegĂ©vĂ© teszi. A teljes kiƑrlĂ©sƱ liszt hasznĂĄlata egĂ©szsĂ©gesebbĂ© teszi, miközben megƑrzi az eredeti Ă­zeket. A Thekua a fƱszerek Ă©s az Ă©dessĂ©g tökĂ©letes harmĂłniĂĄjĂĄt hozza, Ă­gy ideĂĄlis vĂĄlasztĂĄs a csalĂĄdi összejövetelekhez Ă©s ĂŒnnepi alkalmakhoz.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
1800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 6
⭕ 300 g Teljes kiƑrlĂ©sƱ bĂșzaliszt
⭕ 100 g Cukor
⭕ 100 g Vaj
⭕ 100 ml Tej
⭕ 1 tk. Kardamom
⭕ 0.5 tk. FahĂ©j
⭕ 1 tk. SĂŒtƑpor
⭕ 0.5 tk. Só
⭕ 1 db Tojás
⭕ 1 ek. Rózsavíz

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A vajat olvaszd fel, majd a cukrot add hozzå, és keverd össze. Miutån a cukor feloldódott, add hozzå a tojåst és a tej. Keverd simåra.

    A vajat szobahƑmĂ©rsĂ©kleten hagyva könnyen felolvaszthatod. A tojĂĄs Ă©s a tej segĂ­tenek összeĂĄllĂ­tani a tĂ©sztĂĄt.

    2

    A teljes kiƑrlĂ©sƱ bĂșzalisztet, sĂŒtƑport, kardamomot, fahĂ©jat Ă©s sĂłt keverd össze egy tĂĄlban.

    A kardamom Ă©s a fahĂ©j egyedi Ă­zt ad a tĂ©sztĂĄnak. Ha friss kardamomot hasznĂĄlsz, mĂ©g erƑsebb Ă­ze lesz.

    3

    Lassan add hozzĂĄ a vajas keverĂ©ket a lisztes keverĂ©khez, Ă©s gyĂșrd össze. A tĂ©szta ĂĄllagĂĄnak homogĂ©nnek Ă©s enyhĂ©n ragadĂłsnak kell lennie. Ha szĂŒksĂ©ges, adj hozzĂĄ egy kevĂ©s tejet.

    Ne add hozzĂĄ egyszerre az összes lisztet, mert könnyen tĂșl kemĂ©ny lehet a tĂ©szta. A gyĂșrĂĄs közben a tĂ©szta hƑmĂ©rsĂ©klete is fontos.

    4

    FormĂĄzz kis golyĂłkat a tĂ©sztĂĄbĂłl, majd lapĂ­tsd Ƒket kerek korongokkĂĄ.

    A tĂ©szta ne legyen tĂșl vastag, hogy könnyen ĂĄtsĂŒljön. A korongokat egyenletesen kĂ©szĂ­tsd el.

    5

    A korongokat egy sĂŒtƑpapĂ­rral bĂ©lelt tepsire helyezd, Ă©s elƑmelegĂ­tett 180°C-os sĂŒtƑben sĂŒsd 12-15 percig.

    A Thekua akkor kĂ©sz, ha szĂ©p aranybarnĂĄra sĂŒl, de ne sĂŒsd tĂșl, hogy ne legyen szĂĄraz.

    6

    A sĂŒtƑbƑl kivĂ©ve hagyd a ThekuĂĄt pĂĄr percig pihenni, majd tĂĄlald frissen.

    A Thekua egyarĂĄnt finom frissen Ă©s hƱtve is, Ă­gy Ă©rdemes nĂ©hĂĄnyat eltenni kĂ©sƑbbi fogyasztĂĄsra is.