A vajat olvaszd fel, majd a cukrot add hozzá, és keverd össze. Miután a cukor feloldódott, add hozzá a tojást és a tej. Keverd simára.
A vajat szobahőmérsékleten hagyva könnyen felolvaszthatod. A tojás és a tej segítenek összeállítani a tésztát.
A teljes kiőrlésű búzalisztet, sütőport, kardamomot, fahéjat és sót keverd össze egy tálban.
A kardamom és a fahéj egyedi ízt ad a tésztának. Ha friss kardamomot használsz, még erősebb íze lesz.
Lassan add hozzá a vajas keveréket a lisztes keverékhez, és gyúrd össze. A tészta állagának homogénnek és enyhén ragadósnak kell lennie. Ha szükséges, adj hozzá egy kevés tejet.
Ne add hozzá egyszerre az összes lisztet, mert könnyen túl kemény lehet a tészta. A gyúrás közben a tészta hőmérséklete is fontos.
Formázz kis golyókat a tésztából, majd lapítsd őket kerek korongokká.
A tészta ne legyen túl vastag, hogy könnyen átsüljön. A korongokat egyenletesen készítsd el.
A korongokat egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezd, és előmelegített 180°C-os sütőben süsd 12-15 percig.
A Thekua akkor kész, ha szép aranybarnára sül, de ne süsd túl, hogy ne legyen száraz.
A sütőből kivéve hagyd a Thekuát pár percig pihenni, majd tálald frissen.
A Thekua egyaránt finom frissen és hűtve is, így érdemes néhányat eltenni későbbi fogyasztásra is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.