Thekua kókuszreszelékkel, frissen sült és ropogós

Thekua kókuszreszelékkel

A Thekua egy hagyományos indiai édesség, amelyet a Bihar és Uttar Pradesh régiókból származó háziasszonyok készítenek. Az édesség kókuszreszelékkel és finom fűszerekkel gazdagított tésztából készül, és az indiai ünnepi asztalok elmaradhatatlan része. A Thekua története évszázadokra nyúlik vissza, és azóta is népszerű édesség, amelyet különféle vallási és családi események során fogyasztanak.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
250 g Liszt
100 g Kókuszreszelék
100 g Cukor
50 g Ghee (tisztított vaj)
100 ml Tej
1 tk. Szódabikarbóna
1 csipet
1 tk. Cardamom (kardamom)
50 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A lisztet keverd össze a kókuszreszelékkel, cukorral, kardamommal és a szódabikarbónával egy nagy tálban.

    A kardamom különleges ízt ad a tésztának, ami kiemeli a kókusz természetes édességét.

    2

    Olvaszd meg a ghee-t, és add hozzá a száraz hozzávalókhoz, majd keverd össze.

    A ghee gazdag ízt ad a tésztának, és segít a tésztát könnyebbé tenni a sütés során.

    3

    Fokozatosan add hozzá a tejet és a vizet, és gyúrd a tésztát simára. A tésztának rugalmasnak kell lennie, de nem szabad, hogy túl ragacsos legyen.

    Ha a tészta túl száraz, adj hozzá egy kis több vizet. Ne hagyd, hogy túl ragacsos legyen, mert akkor nehezen lehet formázni.

    4

    Formázz kis golyókat a tésztából, majd lapítsd őket kerek formájúra. A golyókat kis kerek formákká alakíthatod, körülbelül 2-3 cm átmérőjűek legyenek.

    A tésztát ne nyomd túl vékonyra, mert az sütés közben könnyen megszáradhat.

    5

    Hevíts olajat egy serpenyőben közepes lángon, és süsd a tésztát addig, amíg aranybarna nem lesz mindkét oldala.

    Az olaj hőmérséklete kulcsfontosságú, hogy a thekua ne legyen túl zsíros. Ha túl forró, gyorsan megéghet.

    6

    A kész thekua-kat szedd ki az olajból, és helyezd papírtörlőre, hogy lecsöpögjön róluk a felesleges olaj.

    A papírtörlő segít megszabadulni a felesleges olajtól, így a thekua ropogós marad.

    7

    Tálald a friss thekua-kat, és ha szeretnéd, díszítheted egy kis extra kókuszreszelékkel.

    A friss kókuszreszelék extra textúrát ad az ételnek, és még ízletesebbé teszi.