A meleg vizet egy tálban keverd el az élesztővel és egy csipet cukorral, majd hagyd 10 percig állni, amíg az élesztő felfut. A víz ne legyen túl forró, mert megölheti az élesztőt!
Ha nem látod, hogy az élesztő habosodik, akkor valószínűleg nem volt elég meleg a víz, vagy az élesztő nem volt friss.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet a sóval, majd öntsd hozzá az élesztős keveréket és az olívaolajat. Gyúrd össze a tésztát, amíg sima és rugalmas nem lesz. Ha szükséges, adj hozzá még egy kevés lisztet, de ne legyen túl kemény a tészta.
Ne gyúrd túl a tésztát, hogy ne legyen kemény. Ha túl ragadós, lisztezheted a munkafelületet.
Tedd a tésztát egy enyhén lisztezett tálba, takard le egy konyharuhával, és hagyd kelni 1-1,5 órán keresztül, amíg a duplájára nő. Ha gyorsítani szeretnéd, meleg helyre tedd, például a sütőbe, amit előmelegítesz egy kis hőmérsékleten.
A tészta akkor lesz kész, amikor az ujjad belenyomására nem ugrik vissza, hanem az alakja megmarad.
Amíg a tészta kel, morzsolj bele 150 g feta sajtot, majd törd össze a fokhagymát. Ha szeretnéd, hozzáadhatsz egy kis friss oregánót is.
A feta sajt édes, sós ízét a fokhagyma és az oregánó remekül kiegészíti.
Miután a tészta megkelt, borítsd egy tiszta felületre, és nyújtsd ki kb. 1 cm vastagságúra. Egy serpenyőben egy kis olívaolajat hevíts fel, és tedd bele a kinyújtott tésztát. Süsd 3-4 percig mindkét oldalát, amíg aranybarna nem lesz.
Ne tegyél túl sok tésztát a serpenyőbe egyszerre, hogy egyenletesen megsülethessen.
Miután a tészta mindkét oldalát megsütötted, szórd meg a feta sajttal és a fokhagymás keverékkel, majd hagyd, hogy a sajt egy kicsit megolvadjon. Tálalás előtt szórd meg egy kis friss oregánóval.
A sajt könnyen megolvad a forró tésztán, így biztos lehetsz benne, hogy finom, lágy állaga lesz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.