A feta és graviera sajtokat reszeld le egy tálba. Add hozzá a lisztet és a sütőport, majd keverd jól össze.
A sajtot frissen reszelve használjuk, hogy gazdagabb ízt adjon a tésztának.
A tojásokat verd fel egy másik tálban, majd add hozzá a tejet, olívaolajat, sót és borsot. Jól keverd össze.
A tej és tojás keverékének sima állagúnak kell lennie, hogy jól átjárja a száraz hozzávalókat.
A folyékony keveréket öntsd a sajtos keverékhez, és keverd simára.
Ha túl sűrűnek találod, adj hozzá egy kevés tejet, hogy könnyebben dolgozható masszát kapj.
A masszát töltsd meg egy jól megolajozott serpenyőbe, és közepes lángon süsd meg mindkét oldalát 5-7 percig, amíg aranybarna és ropogós nem lesz.
A megfelelő olajhőmérséklet eléréséhez próbáld ki, hogy egy pici tésztát csepegtetsz a serpenyőbe; ha azonnal sülni kezd, kész az olaj.
A kész tiganopsomót tálald friss oregánóval megszórva, és egy adag olívaolajjal locsolva.
A friss oregánó frissességet ad a tálalásnak, és segít kiemelni a sajt ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.