Tiganopsomo feta és graviera sajttal, friss oregánóval díszítve.

Tiganopsomo feta és graviera sajttal

A tiganopsomo egy hagyományos görög étel, amelyet gyakran tálalnak kísérőként vagy könnyű étkezésként. Az étel alapját a feta és graviera sajtok adják, amelyek a tésztát gazdagítják, miközben a friss oregánó és olívaolaj még ínycsiklandóbbá teszi. A tiganopsomo egyszerű, de ínycsiklandó étel, amely a görög konyha színes és ízes világát tükrözi. Az étel gyorsan elkészíthető, és tökéletes választás egy könnyű vacsorához vagy egy baráti összejövetelhez.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
150 g Feta sajt
150 g Graviera sajt
200 g Fehér liszt
1 ek. Sütőpor
100 ml Tej
3 ek. Olívaolaj
2 db Tojás
1 csipet
0.5 csipet Frissen őrölt fekete bors
1 csokor Friss oregano

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A feta és graviera sajtokat reszeld le egy tálba. Add hozzá a lisztet és a sütőport, majd keverd jól össze.

    A sajtot frissen reszelve használjuk, hogy gazdagabb ízt adjon a tésztának.

    2

    A tojásokat verd fel egy másik tálban, majd add hozzá a tejet, olívaolajat, sót és borsot. Jól keverd össze.

    A tej és tojás keverékének sima állagúnak kell lennie, hogy jól átjárja a száraz hozzávalókat.

    3

    A folyékony keveréket öntsd a sajtos keverékhez, és keverd simára.

    Ha túl sűrűnek találod, adj hozzá egy kevés tejet, hogy könnyebben dolgozható masszát kapj.

    4

    A masszát töltsd meg egy jól megolajozott serpenyőbe, és közepes lángon süsd meg mindkét oldalát 5-7 percig, amíg aranybarna és ropogós nem lesz.

    A megfelelő olajhőmérséklet eléréséhez próbáld ki, hogy egy pici tésztát csepegtetsz a serpenyőbe; ha azonnal sülni kezd, kész az olaj.

    5

    A kész tiganopsomót tálald friss oregánóval megszórva, és egy adag olívaolajjal locsolva.

    A friss oregánó frissességet ad a tálalásnak, és segít kiemelni a sajt ízét.