Tilkut pisztáciával, túróval és friss mentalevéllel díszítve.

Tilkut pisztáciával

A Tilkut egy hagyományos indiai étel, amely túróval, fűszerekkel és különböző hozzávalókkal készül. Az étel alapvetően gazdag ízeket kínál, és az egyik legismertebb vegetáriánus étel az indiai konyhában. A pisztáciát a tradicionális receptben egy kis ropogós textúra és gazdag íz hozzáadásával használják. A friss mentalevél és a pisztácia kiválóan illik a túróhoz, és egy különleges ételt eredményez, amit a vendégeid imádni fognak.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
850 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Túró
100 g Tészta (kis csomók)
50 g Nyers pisztácia
5 levél Friss mentalevél
2 ek. Olívaolaj
2 gerezd Fokhagyma
1 csipet
1 ek. Friss citromlé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A pisztáciát apróra vágd, majd tedd félre.

    Ha finomabbra szeretnéd, használj egy mozsarat, hogy az olajok jobban kioldódjanak a pisztáciából.

    2

    A túrót tedd egy nagy tálba, és keverd össze az apróra vágott pisztáciával, fokhagymával, sóval és citromlével.

    A túrónál ügyelj arra, hogy ne legyen túl nedves, különben a keverék túl lágy lesz.

    3

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá a túrós keveréket és pirítsd át, hogy az ízek összeérjenek.

    Folyamatosan kevergesd, hogy egyenletesen piruljon a keverék, és ne égjen meg.

    4

    A tészta csomókat főzd meg, majd helyezd őket a túrós keverék tetejére, és keverd össze.

    A tésztát jól al dente főzd meg, hogy ne legyen túl puha és szétessen.

    5

    Tálaláskor díszítsd friss mentalevéllel és egy kevés extra pisztáciával.

    A friss mentalevél egy kis frissességet és szép színt ad az ételnek.