A túrót szűrd le és pürésítsd. A búzalisztet egy nagy tálba szitáld át, majd add hozzá a cukrot, a fahéjat és egy csipet sót.
A túrót alaposan le kell szűrni, hogy elkerüld a felesleges nedvességet, így könnyebb lesz dolgozni vele.
A rózsavizet és a tejet melegítsd össze egy kis lábasban, majd öntsd a liszthez. Adj hozzá egy kevés olajat, hogy könnyen formálható tésztát kapj.
A rózsavíz különleges ízt és illatot ad a tésztának, és a tej segít a tészta simábbá tételében.
A tésztát alaposan gyúrd össze, majd pihentesd 10-15 percig, hogy könnyebben dolgozhass vele.
A tésztát pihentetve javul az állaga, és könnyebben formálható lesz.
A tésztát oszd kisebb gombócokra, majd mindegyiket nyújtsd ki kerek formára. A körtájakat töltsd meg túróval, majd hajtsd össze, és formáld domborúvá.
A tölteléknek ne legyen túl vizes, hogy a tészta ne ázzon el sütés közben.
Egy serpenyőben melegítsd fel a földimogyoró olajat, majd süsd meg a tilkut mindkét oldalán aranybarnára, körülbelül 4-5 percig.
A sütéskor ügyelj arra, hogy közepes lángon süsd, hogy a tilkut belül is átsüljön, de kívül ne égjen meg.
A kész tilkut szórd meg egy kis porcukorral, és tálald melegen.
A porcukor segít kiemelni a rózsavíz finom ízét, és a tilkut édesebbé teszi.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.