Tilkut rózsavízzel, frissen tálalva

Tilkut rózsavízzel

A tilkut egy hagyományos indiai édesség, amely különféle változatokban készülhet, és gyakran készítik túróval. A rózsavíz hozzáadása különlegessé teszi ezt az édességet, mivel a finom virágillat kiemeli az ízeket. A tilkutot a helyi utcai árusok gyakran kínálják, és otthoni készítés során egyedi ízeket biztosít a hagyományos indiai étkezésekhez. Az étel egy egyszerű, de ínycsiklandó választás, amely minden étkezést feldob.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Búzaliszt
2 ek. Rózsavíz
200 g Túró
100 ml Tej
80 g Frosted cukor
1 ek. Földimogyoró olaj
100 g Cukor
1 tk. Fahéj
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A túrót szűrd le és pürésítsd. A búzalisztet egy nagy tálba szitáld át, majd add hozzá a cukrot, a fahéjat és egy csipet sót.

    A túrót alaposan le kell szűrni, hogy elkerüld a felesleges nedvességet, így könnyebb lesz dolgozni vele.

    2

    A rózsavizet és a tejet melegítsd össze egy kis lábasban, majd öntsd a liszthez. Adj hozzá egy kevés olajat, hogy könnyen formálható tésztát kapj.

    A rózsavíz különleges ízt és illatot ad a tésztának, és a tej segít a tészta simábbá tételében.

    3

    A tésztát alaposan gyúrd össze, majd pihentesd 10-15 percig, hogy könnyebben dolgozhass vele.

    A tésztát pihentetve javul az állaga, és könnyebben formálható lesz.

    4

    A tésztát oszd kisebb gombócokra, majd mindegyiket nyújtsd ki kerek formára. A körtájakat töltsd meg túróval, majd hajtsd össze, és formáld domborúvá.

    A tölteléknek ne legyen túl vizes, hogy a tészta ne ázzon el sütés közben.

    5

    Egy serpenyőben melegítsd fel a földimogyoró olajat, majd süsd meg a tilkut mindkét oldalán aranybarnára, körülbelül 4-5 percig.

    A sütéskor ügyelj arra, hogy közepes lángon süsd, hogy a tilkut belül is átsüljön, de kívül ne égjen meg.

    6

    A kész tilkut szórd meg egy kis porcukorral, és tálald melegen.

    A porcukor segít kiemelni a rózsavíz finom ízét, és a tilkut édesebbé teszi.