Tiradito gluténmentes, friss hal lime-lével és chilivel tálalva

Tiradito gluténmentes

A Tiradito egy tradicionális perui étel, amely hasonlít a cevichére, de a halat nem marinálják hosszú ideig a citruslevekkel. A tiradito gyorsan elkészíthető, és friss ízvilágával tökéletes előétel vagy könnyű étkezés. A gluténmentes változat nem tartalmaz búzalisztet, és minden összetevője friss, egészséges és könnyen beszerezhető. A lime és citrom íze, valamint a koriander frissessége teszi ezt az ételt különlegessé.

Előkészület 15 perc
Elkészítés N/A
Teljes 15 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Friss hal (pl. tonhal, vagy pisztráng)
4 ek. Friss lime-lé
2 ek. Friss citrom-lé
2 ek. Friss koriander
1 db Piros chili
1 db Vöröshagyma
0.5 tk.
0.5 tk. Friss bors
2 szál Zöldhagyma
2 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A halat vékony szeletekre vágjuk, és tálba helyezzük.

    A halat frissen vágjuk, hogy megőrizzük az ízét és frissességét. A szeletek ne legyenek túl vastagok, hogy a marinád könnyen átjárja.

    2

    A lime és citrom levét keverjük össze, majd locsoljuk meg vele a hal szeleteket.

    A lime és citrom leve biztosítja a tiradito jellegzetes friss, savanykás ízét. Ügyelj rá, hogy a halat egyenletesen bevonja.

    3

    A piros chilit, vöröshagymát és zöldhagymát finomra vágjuk, majd egy tálba tesszük.

    A chili és hagyma pikáns és aromás ízt ad a tiraditonak. Ha nem szereted a csípőset, a chili mennyiségét csökkentheted.

    4

    Adjunk hozzá sót, borsot és olívaolajat a tálhoz, majd jól keverjük össze.

    Az olívaolaj gazdag textúrát ad, míg a só és bors kiemeli a hal friss ízét.

    5

    A friss koriandert is vágjuk apróra, és szórjuk a tiraditóra.

    A koriander frissessége és illata csodálatosan kiegészíti a tiradito ételt.

    6

    Hűtőben pihentetjük a tiraditót legalább 10-15 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A tiradito tálalása előtt érdemes rövid ideig hűteni, hogy a hal friss maradjon.

    7

    Tálaljuk a kész tiraditót friss korianderrel díszítve.

    A tiradito ideális előétel, de egy könnyű vacsoraként is tökéletes választás.