Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, cukrot és a csipet sót. Add hozzá a vajat, tojást és fehérbort, majd gyúrd sima tésztává. Fóliába csomagolva pihentesd hűtőben 30 percig.
A tésztának rugalmasnak kell lennie. Ha túl száraz, adj hozzá egy kevés fehérbort. A pihentetés azért fontos, hogy a tészta könnyebben nyújtható legyen.
A töltelékhez keverd össze a mascarponét, porcukrot és a frissen főzött espressót. Spatulával keverd simára, majd tedd hűtőbe 30 percre. Tálaláskor a krémet enyhén szórd meg kakaóporral.
A mascarpone legyen szobahőmérsékletű, hogy könnyebben keverhető legyen. A hűtés segít a krémnek, hogy sűrűbb legyen.
A tésztát lisztezett felületen nyújtsd ki vékonyra. Vágj 10x10 cm-es négyzeteket, és tekerd fel fém cannoli formákra. A széleket nedvesítsd be, hogy sütés közben ne nyíljanak szét.
Minél vékonyabbra nyújtod a tésztát, annál ropogósabb lesz a cannoli. A szélek alapos benedvesítése elengedhetetlen, különben sütés közben szétnyílik.
Hevítsd fel az olajat 180°C-ra. Süss 2-3 cannolit egyszerre, míg aranybarna nem lesz. Papírtörlőn csepegtesd le, majd ha kihűlt, csúsztasd le a formákról.
Az olaj hőmérsékletét ellenőrizd sütőhőmérővel, ha nincs, akkor egy darabka tésztával ellenőrizheted, hogy elég forró-e az olaj. Ügyelj, hogy ne égjenek meg a cannolik!
A kihűlt cannolik belsejét habzsák segítségével töltsd meg a tiramisu krémmel. Mindkét végén töltsd meg, hogy a krém egyenletesen oszoljon el. Csak tálalás előtt töltsd meg, hogy a tészta ropogós maradjon.
Ha nincs habzsákod, használhatsz egy erős zacskót, aminek levágod a sarkát. A tésztát közvetlenül tálalás előtt töltsd meg, különben a krém átáztatja a tésztát.
Tálalás előtt finoman szórd meg a cannolik végeit kakaóporral. A tiramisu jellegzetes ízvilága így még jobban érvényesül. Díszítés nem szükséges – a krém és a kakaó elég látványos önmagában.
A kakaópor helyett használhatsz reszelt csokoládét is. A cannolit kínálhatod egy csésze eszpresszó kávéval.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.