Tirokafteri chilipehellyel, friss petrezselyemmel tálalva

Tirokafteri chilipehellyel

A Tirokafteri egy hagyományos görög étel, amelyet túrókrém és feta sajt keverékéből készítenek, és fűszeres ízekkel, mint a chilipehely és fokhagyma, gazdagítanak. Az étel tökéletes előételként vagy snack-ként, és gyakran tálalják friss zöldségekkel, vagy akár pita kenyérrel. A chilipehely adja a pikáns karaktert, amely remekül kiegészíti a sajt lágy textúráját. Technikai tanács: Ha szeretnéd, egy kis extra olívaolajjal tálalhatod, hogy gazdagabb legyen az íz.

Előkészület 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Feta sajt
100 g Krémes túró
2 ek. Olívaolaj
1 ek. Friss citromlé
1 gerezd Friss fokhagyma
1 tk. Chilipehely
1 csipet
1 ek. Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A feta sajtot és a túrót tedd egy tálba, majd egy villával vagy botmixerrel törd össze őket simára.

    A sajt és túró arányát ízlés szerint változtathatod, ha lágyabb krémet szeretnél, több túrót is adhatunk hozzá.

    2

    Adjuk hozzá az olívaolajat, a citromlevet, a zúzott fokhagymát, a chilipehelyet és a sót.

    A chilipehely mennyiségét az ízlésed szerint állíthatod, ha egy pikánsabb verziót szeretnél, használj többet.

    3

    Az összes hozzávalót alaposan keverd össze, amíg sima, krémes állagot nem kapsz.

    A krémes állag érdekében érdemes lassan adagolni az olívaolajat, hogy jól összeálljon.

    4

    Tálald a tirokafterit egy tálban, és szórd meg friss petrezselyemmel.

    A friss petrezselyem nemcsak színt ad, hanem friss ízt is, amely kiemeli a sajt és a chili ízét.