Tirupati Pongal tálalva friss korianderrel és földimogyoróval

Tirupati Pongal

A Tirupati Pongal a dél-indiai konyha egyik híres ételének számít, és különösen népszerű a templomi fesztiválokon. A pörkölt földimogyoró és a friss koriander gazdag ízvilágot kölcsönöz ennek az ételnek, amely a fűszeres rizs és mungó bab tökéletes egyensúlyát kínálja. A Pongal különlegessége a ghee használata, amely kiemeli a fűszereket és gazdag ízt ad a tálalásnak. Az étel kiváló választás reggelire vagy ebédre, de ünnepi alkalmakkor is méltó helyet kap.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
1600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Rizs
50 g Mungó bab
3 ek. Ghee
1 csokor Friss koriander levél
0.5 tk. Fekete bors
30 g Földimogyoró
1 db Hagyma
1 cm Friss gyömbér
2 ek. Kókuszreszelék
1 tk.
10 db Curry levél

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst és a mungó babot alaposan mosd meg, majd tedd őket egy edénybe, és önts rájuk 4 csésze vizet. Főzd őket közepes lángon, amíg a rizs és a bab megpuhul.

    A pongal alapja a jól megfőzött rizs és mungó bab keveréke. Ha túl sűrű lenne, adj hozzá egy kis vizet!

    2

    Míg a rizs és bab fő, a ghee-t melegítsd fel egy nagy serpenyőben. Add hozzá a fekete borsot, curry leveleket, apróra vágott hagymát, és reszelt gyömbért. Pirítsd őket, amíg az illatok ki nem jönnek.

    A ghee hozzáadása gazdag ízt ad a pongalnak. Ne pirítsd túl erősen, hogy ne égjen meg!

    3

    Amikor a hagyma megpuhult és illatos, add hozzá a földimogyorót és a kókuszreszeléket. Pirítsd őket egy kicsit, majd add hozzá a főtt rizst és babot a serpenyőbe.

    A földimogyoró extra ropogósságot ad a ételnek. Győződj meg róla, hogy jól összekevered, hogy az ízek mindenhol érvényesüljenek.

    4

    Alaposan keverd össze, és sózd meg. Főzd még pár percig, hogy az ízek összeérjenek, és az étel jól átjáródjon.

    A sóval óvatosan bánj, mivel a curry levelek és a gyömbér is adnak egy kis fűszerességet.

    5

    Tálalás előtt díszítsd friss koriander levelekkel, és élvezd a friss, meleg pongalt.

    A koriander friss ízt ad a pongalnak, és szép színt is kölcsönöz neki.