A rizst és a mungó babot alaposan mosd meg, majd tedd őket egy edénybe, és önts rájuk 4 csésze vizet. Főzd őket közepes lángon, amíg a rizs és a bab megpuhul.
A pongal alapja a jól megfőzött rizs és mungó bab keveréke. Ha túl sűrű lenne, adj hozzá egy kis vizet!
Míg a rizs és bab fő, a ghee-t melegítsd fel egy nagy serpenyőben. Add hozzá a fekete borsot, curry leveleket, apróra vágott hagymát, és reszelt gyömbért. Pirítsd őket, amíg az illatok ki nem jönnek.
A ghee hozzáadása gazdag ízt ad a pongalnak. Ne pirítsd túl erősen, hogy ne égjen meg!
Amikor a hagyma megpuhult és illatos, add hozzá a földimogyorót és a kókuszreszeléket. Pirítsd őket egy kicsit, majd add hozzá a főtt rizst és babot a serpenyőbe.
A földimogyoró extra ropogósságot ad a ételnek. Győződj meg róla, hogy jól összekevered, hogy az ízek mindenhol érvényesüljenek.
Alaposan keverd össze, és sózd meg. Főzd még pár percig, hogy az ízek összeérjenek, és az étel jól átjáródjon.
A sóval óvatosan bánj, mivel a curry levelek és a gyömbér is adnak egy kis fűszerességet.
Tálalás előtt díszítsd friss koriander levelekkel, és élvezd a friss, meleg pongalt.
A koriander friss ízt ad a pongalnak, és szép színt is kölcsönöz neki.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.