Tofu gimbap, friss zöldségekkel és tofuval, szeletelve

Tofu gimbap

A gimbap egy tradicionális koreai étel, amelyet nori algalapokba tekertek és különféle töltelékekkel, például tofuvál, zöldségekkel, valamint rizssel tálalták. A tofu gimbap vegán változata friss, ropogós zöldségekkel és egy kis szezámmaggal készült, hogy gazdag ízt és finom textúrát biztosítson. Ez az étel ideális étkezés, mivel könnyen elvihető és tápanyagdús.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 30 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Kész sushi rizs
150 g Tofu
5 db Nori algalapok
1 db Sárgarépa
1 db Uborka
1 db Avokádó
1 ek. Szezámmag
1 ek. Sójáték
1 tk. Sriracha szósz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst főzd meg a csomagoláson található utasítások szerint, majd hagyd kihűlni.

    Használj sushi rizst, hogy a rizs ragacsos és könnyen formázható legyen.

    2

    A tofut vágd vékony szeletekre, majd pirítsd egy serpenyőben egy kevés olajon aranybarnára.

    A tofu-t nyomd meg egy papírtörlővel, hogy eltávolítsd a felesleges vizet, így jobban megpirul.

    3

    A sárgarépát és az uborkát vágd vékony csíkokra, az avokádót pedig szeletekre.

    A zöldségeket érdemes egyenletes csíkokra vágni, hogy a gimbap jól nézzen ki és könnyen feltekerhető legyen.

    4

    Egy nori algalapot helyezz egy sima felületre, majd terítsd el rajta a kész sushi rizst egyenletesen.

    Ne tegyél túl sok rizst, mert akkor nehéz lesz feltekerni.

    5

    A rizs tetejére helyezd a tofu szeleteket, majd az uborka, sárgarépa és avokádó csíkokat.

    Próbálj minden hozzávalót egyenletesen elosztani, hogy minden falat egyformán ízletes legyen.

    6

    A nori algát óvatosan tekerd fel, és használj egy kis vízet, hogy a sarkok lezáródjanak.

    A tekerésnél próbálj nem túl szorosra tekerni, hogy a gimbap ne törjön meg.

    7

    A kész gimbapokat szeleteld fel, és szórd meg szezámmaggal.

    A szezámmag ropogós textúrát ad a gimbapnak, és finom díszítést biztosít.