A rizst főzd meg a csomagoláson található utasítások szerint, majd hagyd kihűlni.
Használj sushi rizst, hogy a rizs ragacsos és könnyen formázható legyen.
A tofut vágd vékony szeletekre, majd pirítsd egy serpenyőben egy kevés olajon aranybarnára.
A tofu-t nyomd meg egy papírtörlővel, hogy eltávolítsd a felesleges vizet, így jobban megpirul.
A sárgarépát és az uborkát vágd vékony csíkokra, az avokádót pedig szeletekre.
A zöldségeket érdemes egyenletes csíkokra vágni, hogy a gimbap jól nézzen ki és könnyen feltekerhető legyen.
Egy nori algalapot helyezz egy sima felületre, majd terítsd el rajta a kész sushi rizst egyenletesen.
Ne tegyél túl sok rizst, mert akkor nehéz lesz feltekerni.
A rizs tetejére helyezd a tofu szeleteket, majd az uborka, sárgarépa és avokádó csíkokat.
Próbálj minden hozzávalót egyenletesen elosztani, hogy minden falat egyformán ízletes legyen.
A nori algát óvatosan tekerd fel, és használj egy kis vízet, hogy a sarkok lezáródjanak.
A tekerésnél próbálj nem túl szorosra tekerni, hogy a gimbap ne törjön meg.
A kész gimbapokat szeleteld fel, és szórd meg szezámmaggal.
A szezámmag ropogós textúrát ad a gimbapnak, és finom díszítést biztosít.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.