A tofut alaposan lecsöpögtetjük, majd kisebb kockákra vágjuk. Egy konyharuhával nyomjuk ki belőle a felesleges vizet.
Minél szárazabb a tofu, annál ropogósabb lesz a végén.
A csicseriborsó lisztet egy tálba tesszük, majd hozzáadjuk a sót, fűszerpaprikát, fokhagyma port és borsot. Hozzáöntjük a vizet, és sűrű palacsinta tészta állagú masszát keverünk belőle.
A csicseriborsó liszt sűrűsége változhat, ha túl sűrű, adjunk hozzá még egy kis vizet.
A tofu darabokat forgassuk bele a csicseriborsó lisztes masszába, ügyelve arra, hogy minden oldalát egyenletesen bevonja a tészta.
A tofu darabokat ne toljuk túl a masszába, hogy ne legyen túl vastag a bevonat.
Egy serpenyőben forrósítsunk olívaolajat, és kezdjük el a tofu darabokat kisütni. Süssük őket 3-4 percig mindkét oldalukon, amíg aranybarnák és ropogósak lesznek.
Az olajnak elég forrónak kell lennie, hogy a tofu gyorsan megpiruljon, de figyeljünk, hogy ne égjen meg.
A kész tofut szedjük ki az olajból és helyezzük papírtörlőre, hogy lecsöpögjön a felesleges olaj.
A papírtörlő segít abban, hogy a tofu még ropogósabb maradjon.
Tálalás előtt szórjuk meg friss korianderrel, és tálaljuk friss salátával vagy rizs mellett.
A koriander friss, citrusos ízt ad a tofunak, és tökéletesen kiegészíti az ízeket.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.