Tofu rántva csicseriborsó liszttel, ropogós tofu darabok friss korianderrel tálalva

Tofu rántva csicseriborsó liszttel

A tofu rántva csicseriborsó liszttel egy egyszerű és ínycsiklandó étel, amely tökéletes vegán alternatívája a klasszikus rántott húsoknak. A csicseriborsó liszt használata nemcsak gazdag ízt ad, hanem ropogós bevonatot is biztosít a tofunak. Ez az étel különösen népszerű a vegán és vegetáriánus konyhában, mivel gyorsan elkészíthető, tápláló, és egy igazán finom étkezés alapja.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Tofu
100 g Csicseriborsó liszt
100 ml Víz
1 tk.
1 tk. Fűszerpaprika
1 tk. Fokhagyma por
1 csipet Bors
500 ml Olívaolaj (sütéshez)
1 csokor Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A tofut alaposan lecsöpögtetjük, majd kisebb kockákra vágjuk. Egy konyharuhával nyomjuk ki belőle a felesleges vizet.

    Minél szárazabb a tofu, annál ropogósabb lesz a végén.

    2

    A csicseriborsó lisztet egy tálba tesszük, majd hozzáadjuk a sót, fűszerpaprikát, fokhagyma port és borsot. Hozzáöntjük a vizet, és sűrű palacsinta tészta állagú masszát keverünk belőle.

    A csicseriborsó liszt sűrűsége változhat, ha túl sűrű, adjunk hozzá még egy kis vizet.

    3

    A tofu darabokat forgassuk bele a csicseriborsó lisztes masszába, ügyelve arra, hogy minden oldalát egyenletesen bevonja a tészta.

    A tofu darabokat ne toljuk túl a masszába, hogy ne legyen túl vastag a bevonat.

    4

    Egy serpenyőben forrósítsunk olívaolajat, és kezdjük el a tofu darabokat kisütni. Süssük őket 3-4 percig mindkét oldalukon, amíg aranybarnák és ropogósak lesznek.

    Az olajnak elég forrónak kell lennie, hogy a tofu gyorsan megpiruljon, de figyeljünk, hogy ne égjen meg.

    5

    A kész tofut szedjük ki az olajból és helyezzük papírtörlőre, hogy lecsöpögjön a felesleges olaj.

    A papírtörlő segít abban, hogy a tofu még ropogósabb maradjon.

    6

    Tálalás előtt szórjuk meg friss korianderrel, és tálaljuk friss salátával vagy rizs mellett.

    A koriander friss, citrusos ízt ad a tofunak, és tökéletesen kiegészíti az ízeket.