Ropogós tofu rántva, tálalva szójaszószban

Tofu rántva klasszikusan

A tofu rántva egy egyszerű és gyors étel, amely a vegán konyhában rendkívül népszerű. A tofu, amely a szójából készült, gazdag fehérjében, és könnyen felszívja a fűszereket. Klasszikusan egy egyszerű lisztes keverékben van bepanírozva, és forró olajban ropogósra sütve. Ez a recept nemcsak finom, hanem tápláló is, és egy igazi gyors étkezés lehet, amely bármely étkezéshez illik.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Tofu
100 g Liszt
2 ek. Kukoricakeményítő
1 tk.
1 csipet Bors
2 ek. Szójaszósz
1 tk. Fokhagyma por
100 ml Víz
200 ml Olaj a sütéshez

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A tofut csomagolásból vedd ki, és egy tiszta konyharuhával nyomd ki belőle a felesleges vizet.

    A tofu jól megnyomása segít abban, hogy a bundája jobban tapadjon, és ne ázzon el a sütés során.

    2

    A tofut vágd kb. 2 cm-es kockákra.

    A kockák egyenletes sütéséhez ügyelj arra, hogy minden darab hasonló méretű legyen.

    3

    Egy tálban keverd össze a lisztet, kukoricakeményítőt, sót, borsot és fokhagyma port. Adj hozzá vizet és szójaszószt, majd keverd simára.

    A kukoricakeményítő a tofu bundáját ropogósabbá teszi, és segít a bunda tapadásában.

    4

    A tofukockákat forgasd meg a lisztes keverékben, hogy minden oldalról jól beborítja őket a tészta.

    A tofu kockákban ne hagyj üres helyet, hogy minden falat jól bevonódjon a tésztával.

    5

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olajat közepes lángon, majd óvatosan tedd bele a tofu darabokat. Sütés közben forgassd őket, hogy minden oldalról egyenletesen megsüljenek.

    A tofu ne ragadjon le, ha a serpenyőben túl sok az olaj. Ha szükséges, csökkentsd a hőmérsékletet.

    6

    A tofu minden oldalát süsd 3-4 percig, amíg szép aranybarna és ropogós lesz.

    Ha a tofu túl sokáig sül, túlságosan száraz lehet. A ropogós külsőt érdemes az aranybarna szín alapján ellenőrizni.

    7

    Tálald az elkészült tofut egy tálon, és kínálj mellé szójaszószt, rizst vagy egy friss salátát.

    A tofu remekül passzol a párolt rizzsel és egy kis friss citromlével is, hogy még frissebb legyen.