A tofut vágd vastag szeletekre, majd itasd le róla a felesleges nedvességet papírtörlővel.
A tofu minél szárazabb, annál jobban fog pirulni. Használhatsz tofuprést is a nedvesség eltávolításához.
Egy tálban keverd össze a szójaszószt, mézet (vagy helyettesítőt), reszelt gyömbért, zúzott fokhagymát és borsot.
A pác ízét ízlés szerint változtathatod. Adhatsz hozzá chilit a pikánsabb ízért.
Helyezd a tofu szeleteket a pácba, és hagyd állni legalább 15 percig, hogy jól átjárja az íz.
Minél tovább pácolod a tofut, annál ízletesebb lesz. Akár egy éjszakán át is a hűtőben hagyhatod.
Egy serpenyőben hevíts olívaolajat, és pirítsd meg a szezámmagot aranybarnára, majd tedd félre.
A szezámmag könnyen megég, ezért figyelj rá, és folyamatosan kevergesd.
Ugyanabban a serpenyőben süsd meg a tofu szeleteket közepes lángon, mindkét oldalukon 3-4 percig, amíg szép aranybarna lesz.
Ne zsúfold tele a serpenyőt, mert akkor a tofu nem fog szépen pirulni. Inkább több részletben süsd.
Tálalás előtt szórd meg a tofut a pirított szezámmaggal, és díszítsd friss korianderrel.
A szezámmagot száraz serpenyőben pirítsd meg, amíg illatos nem lesz. Vigyázz, mert könnyen megég!
Kínáld frissen, például salátával vagy rizzsel kísérve.
A tofu steak mellé kínálhatsz szójaszószt vagy más mártást is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.