A tofut apró kockákra vágjuk, és sóval megborítva egy tálba tesszük. Pihentetjük 15-20 percig, hogy eltávolítsuk a nedvességet.
A pihentetett tofu segít jobban megőrizni az állagát sütés közben.
A tésztát elkészítjük: egy tálba rakjuk a kukoricakemikálét, egy kis sót, egy evőkanál vízét és a darabokra vágott fokhagymát, és összekeverjük, hogy sűrű masszát kapjunk.
A massza összekeverésekor ügyeljünk arra, hogy ne legyen túl sűrű vagy túl híg.
Ezután a tofu kockákat a tésztába belemártjuk és forró olajban kisütjük, amíg ropogósak és aranybarnák lesznek.
A tofu sütése közben ne zsúfoljuk túl a serpenyőt, hogy minden darab egyenletesen megpiruljon.
A szószhoz egy serpenyőben összeöntjük a vizet, cukrot, fehér ecetet, szójaszószt és egy csipet borsot. Hozzáadjuk a zöldségeket: sárgarépát és cukkinit, és 2-3 percig főzzük őket, amíg megpuhulnak.
A szósz nem csak édes, hanem egy kis savanykás ízt is ad, így mindkét íz jól kiegyensúlyozott lesz.
Amikor a szósz kész, a tofu kockákat hozzáadjuk, majd az egészet összekeverjük, hogy a szósz minden darabot bevonjon.
Ha sűrűbb szószt szeretnénk, egy kevés kukoricakemikálét hozzáadhatunk a szószhoz, hogy sűrűsödjön.
Végül a kész ételt szezámmaggal és friss zöldhagymával díszítjük.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.