Tofu tangsuyuk, egy édes-savanyú tofu étel zöldségekkel és szezámmaggal díszítve

Tofu tangsuyuk

A tangsuyuk egy tradicionális kínai étel, amely édes-savanyú szószban sült tofuval és zöldségekkel készül. Az étel híres a gazdag ízvilágáról, és könnyedén variálható húsokkal vagy zöldségekkel. A tofu tangsuyuk változata egy ínycsiklandó alternatíva a vegán és vegetáriánus étkezők számára, miközben megőrzi az étel eredeti, finom ízét.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 45 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Tofu
2 ek. Kukorica kemikálé
150 ml Víz
2 ek. Cukor
3 ek. Fehér ecet
2 ek. Szójaszósz
1 tk. Szezámmag
1 db Sárgarépa
1 db Cukkini
2 szál Zöldhagyma
1 csipet Bors
1 cs. Kukoricakemikálé
2 gerezd Fokhagyma

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A tofut apró kockákra vágjuk, és sóval megborítva egy tálba tesszük. Pihentetjük 15-20 percig, hogy eltávolítsuk a nedvességet.

    A pihentetett tofu segít jobban megőrizni az állagát sütés közben.

    2

    A tésztát elkészítjük: egy tálba rakjuk a kukoricakemikálét, egy kis sót, egy evőkanál vízét és a darabokra vágott fokhagymát, és összekeverjük, hogy sűrű masszát kapjunk.

    A massza összekeverésekor ügyeljünk arra, hogy ne legyen túl sűrű vagy túl híg.

    3

    Ezután a tofu kockákat a tésztába belemártjuk és forró olajban kisütjük, amíg ropogósak és aranybarnák lesznek.

    A tofu sütése közben ne zsúfoljuk túl a serpenyőt, hogy minden darab egyenletesen megpiruljon.

    4

    A szószhoz egy serpenyőben összeöntjük a vizet, cukrot, fehér ecetet, szójaszószt és egy csipet borsot. Hozzáadjuk a zöldségeket: sárgarépát és cukkinit, és 2-3 percig főzzük őket, amíg megpuhulnak.

    A szósz nem csak édes, hanem egy kis savanykás ízt is ad, így mindkét íz jól kiegyensúlyozott lesz.

    5

    Amikor a szósz kész, a tofu kockákat hozzáadjuk, majd az egészet összekeverjük, hogy a szósz minden darabot bevonjon.

    Ha sűrűbb szószt szeretnénk, egy kevés kukoricakemikálét hozzáadhatunk a szószhoz, hogy sűrűsödjön.

    6

    Végül a kész ételt szezámmaggal és friss zöldhagymával díszítjük.