Tofus Bicol Express tálalva, kókusztejjel és zöld chilivel

Tofus Bicol Express

A Bicol Express a tradicionális filipino étkezés egyik legismertebb étele, amely eredetileg sertéshúsból készült, kókusztejjel és csípős chilivel. A vegetáriánus változat, amely tofut és zöldchilivel készül, egy finom és ínycsiklandó alternatívát kínál azok számára, akik kerülik a húst. A tofu tökéletesen felszívja a kókusztej és a chili fűszeres ízét, míg a kalamansi citrus frissítő ízt ad az ételnek.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Tofu
400 ml Kókusztej
5 db Friss zöld chili
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
1 db Paprika
2 ek. Tojásos szójaszósz
2 db Kalamansi (vagy lime)
0.5 tk. Oregano
1 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A tofut vágd fel kisebb kockákra, majd egy serpenyőben, közepes lángon, egy evőkanál olívaolajban pirítsd meg, amíg enyhén aranybarnára sül.

    A tofu kiszáradása és a pirítás előtt, ha szeretnéd, lecsepegheted a vizet róla, hogy ropogósabb legyen.

    2

    A hagymát és fokhagymát apróra vágd fel, majd egy másik serpenyőben hevíts egy evőkanál olajat. Add hozzá a hagymát, fokhagymát és paprikát, és pirítsd 2-3 percig.

    Ne hagyd, hogy a fokhagyma megégjen, mert ez keserű ízt adhat az ételnek.

    3

    A zöld chiliket vágd fel apró darabokra (ha nem szeretnéd túl csípősre, távolítsd el a magját), majd add hozzá a pirított hagymához és fokhagymához. Pirítsd még 1-2 percig.

    A chilimennyiség ízlés szerint szabályozható. Ha nem szereted a csípőset, válassz enyhébb fajtát.

    4

    Öntsd hozzá a kókusztejet, és add hozzá a tofu kockákat. Keverd össze, és forrald fel. Miután forrni kezdett, csökkentsd a hőt, és főzd 5-7 percig.

    A kókusztej lassan forr, így könnyebben ki tudod keverni a fűszereket, anélkül, hogy túlfőznék.

    5

    Adj hozzá tojásos szójaszószt, a kalamansi levét (vagy lime-ot), oregano-t, sót és borsot. Keverd simára, és főzd további 3-5 percig.

    A kalamansi citrusos íze frissít és gazdagítja a kókusztej krémességét.

    6

    Amikor az étel elkészült, tálald melegen, friss korianderrel vagy zöldhagymával díszítve.

    Friss koriander hozzáadásával még egy friss, fűszeres ízt adhatsz az ételnek, amely kiemeli a kókusz és chili ízét.