A tofut szűrd le és nyomd ki a felesleges vizet. A zöldségeket (sárgarépa, póréhagyma, cukkini) apróra vágd vagy reszeld.
A tofu jól összenyomva szilárdabb állagot kap, így könnyebben keverhető a tésztába.
A lisztet, sütőport, sót, frissen őrölt borsot, és vizet egy tálban keverd össze, hogy sima tésztát kapj.
Ne keverd túl a tésztát, mert akkor nehezen lesz ropogós a kakiage.
A tofu és a zöldségek keverékét forgasd bele a tésztába, hogy minden darab jól bevonódjon.
Ha túl sok tésztát használsz, akkor nem lesznek annyira ropogósak a kakiage darabok.
Forralj fel egy nagy edényben olajat, és a zöldséges-tofus keveréket kis adagokban, egyenként süsd ki aranybarnára.
Ne töltsd túl az edényt, mert akkor nem lesz elég hely a kroketteknek, hogy szépen megsüljenek.
A kész kakiage darabokat szűrőkanállal szedd ki az olajból, és papírtörlőre helyezd, hogy lecsepegjenek az olajról.
A papírtörlő segít, hogy ne maradjon olajos a kakiage.
Tálald a tofuval készült kakiage-t friss szójaszósszal vagy egyéb szószokkal.
A kakiage tökéletesen illik a szójaszószhoz, de próbálhatod más szószokkal is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.