Tofuval készült kakiage tálalva szójaszósszal

Tofuval készült kakiage

A kakiage egy hagyományos japán étel, amelyet ropogós, kis falatokra készítenek, általában zöldségekből és tenger gyümölcseiből. Az alapreceptet könnyen vegetáriánus változatra is módosíthatjuk, így a tofu és a zöldségek kiválóan passzolnak egymáshoz. A tofuval készült kakiage nemcsak ízletes, de egészséges is, mivel a tofu gazdag fehérjében és alacsony kalóriájú. Technikai tipp: Ha a kakiage nem ropogós, próbálj kisebb adagokban sütni, hogy a krokettek ne legyenek túl zsírosak.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Tofu
1 tk. Sütőpor
100 ml Víz
100 g Liszt
200 g Zöldség (sárgarépa, póréhagyma, cukkini)
1 ek. Szójaszósz
500 ml Olaj
0.5 tk. Friss bors
1 tk.

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A tofut szűrd le és nyomd ki a felesleges vizet. A zöldségeket (sárgarépa, póréhagyma, cukkini) apróra vágd vagy reszeld.

    A tofu jól összenyomva szilárdabb állagot kap, így könnyebben keverhető a tésztába.

    2

    A lisztet, sütőport, sót, frissen őrölt borsot, és vizet egy tálban keverd össze, hogy sima tésztát kapj.

    Ne keverd túl a tésztát, mert akkor nehezen lesz ropogós a kakiage.

    3

    A tofu és a zöldségek keverékét forgasd bele a tésztába, hogy minden darab jól bevonódjon.

    Ha túl sok tésztát használsz, akkor nem lesznek annyira ropogósak a kakiage darabok.

    4

    Forralj fel egy nagy edényben olajat, és a zöldséges-tofus keveréket kis adagokban, egyenként süsd ki aranybarnára.

    Ne töltsd túl az edényt, mert akkor nem lesz elég hely a kroketteknek, hogy szépen megsüljenek.

    5

    A kész kakiage darabokat szűrőkanállal szedd ki az olajból, és papírtörlőre helyezd, hogy lecsepegjenek az olajról.

    A papírtörlő segít, hogy ne maradjon olajos a kakiage.

    6

    Tálald a tofuval készült kakiage-t friss szójaszósszal vagy egyéb szószokkal.

    A kakiage tökéletesen illik a szójaszószhoz, de próbálhatod más szószokkal is.