Kockázd fel a tofut, és tedd félre. A fokhagymát aprítsd fel, a zöldhagymát vágd 5-6 cm-es darabokra. A spenótot, babcsírát és gombát öblítsd át tiszta vízben.
A tofu legyen préselt, így jobban megőrzi az alakját a főzés során.
Egy nagy lábasban forrósítsd fel a szezámolajat, és pirítsd meg a fokhagymát és a csilipaprikát kb. 30 másodpercig, amíg illatos nem lesz.
Ne pirítsd túl a csilipaprikát, mert keserű ízt adhat a levesnek.
Add hozzá a víz nagy részét, majd tedd bele a szójaszószt, sót és az előkészített zöldségeket. Forrald fel, majd főzd 10 percig közepes lángon.
Használj fedőt a főzés során, hogy az aromák jobban összeérjenek.
Add hozzá a tofu kockákat és az enoki gombát, majd főzd további 10 percig. A tofu átveszi az ízeket, és a leves sűrűbbé válik.
Ha szeretnéd, a tofu serpenyőben elő is sütheted, így kívül enyhén ropogós marad.
Kóstold meg, és ha szükséges, igazíts a só vagy szójaszósz mennyiségén. Forrón tálald, a tetejére friss zöldhagymát szórva.
Tálalás előtt pár csepp extra szezámolaj fokozza az autentikus ízt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.