Fűszeres tofu Yukgaejang leves enoki gombával és zöldségekkel tálalva

Tofuval készült Yukgaejang

A Yukgaejang eredetileg marhahússal készülő, csípős, gazdag ízvilágú koreai leves, amely a Joseon-dinasztia idején vált népszerűvé a királyi udvarban. Ez a vegetáriánus változat, tofuval és gombával, a modern táplálkozási szokásokra reflektál, miközben megőrzi az étel autentikus karakterét. A tofu kiváló fehérjeforrásként szolgál, míg a csípős lé és az aromás zöldségek együttese egy igazán mély ízélményt ad. A leves készítése során fontos, hogy az alapfűszereket – mint a szezámolaj és a gochugaru – megfelelően pirítsuk meg, hogy kiemeljék a leves karakterét. Egy hideg téli estén nincs is jobb, mint a Yukgaejang meleg, illatos fogása az asztalon – különösen, ha tofuval készül, ami mindenki számára elérhető és laktató alternatíva.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
980 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Tofu
150 g Babcsíra
5 db Zöldhagyma
100 g Spinat (friss)
100 g Enoki gomba
4 db Fokhagyma
2 ek. Szezámolaj
2 ek. Koreai csilipor (gochugaru)
3 ek. Szójaszósz
1 tk.
1200 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    Kockázd fel a tofut, és tedd félre. A fokhagymát aprítsd fel, a zöldhagymát vágd 5-6 cm-es darabokra. A spenótot, babcsírát és gombát öblítsd át tiszta vízben.

    A tofu legyen préselt, így jobban megőrzi az alakját a főzés során.

    2

    Egy nagy lábasban forrósítsd fel a szezámolajat, és pirítsd meg a fokhagymát és a csilipaprikát kb. 30 másodpercig, amíg illatos nem lesz.

    Ne pirítsd túl a csilipaprikát, mert keserű ízt adhat a levesnek.

    3

    Add hozzá a víz nagy részét, majd tedd bele a szójaszószt, sót és az előkészített zöldségeket. Forrald fel, majd főzd 10 percig közepes lángon.

    Használj fedőt a főzés során, hogy az aromák jobban összeérjenek.

    4

    Add hozzá a tofu kockákat és az enoki gombát, majd főzd további 10 percig. A tofu átveszi az ízeket, és a leves sűrűbbé válik.

    Ha szeretnéd, a tofu serpenyőben elő is sütheted, így kívül enyhén ropogós marad.

    5

    Kóstold meg, és ha szükséges, igazíts a só vagy szójaszósz mennyiségén. Forrón tálald, a tetejére friss zöldhagymát szórva.

    Tálalás előtt pár csepp extra szezámolaj fokozza az autentikus ízt.