Togarashi leves, tojással, nori algával és zöldhagymával díszítve

Togarashi levesekkel

A togarashi leves egy népszerű japán étel, amelyet az alapja fűszeres togarashi fűszerkeverék, miso paszta és szójaszósz. Az étel lényege, hogy gazdag umami ízt kínál, és rendkívül ízletes tojással készül. A togarashi fűszerkeverék egy különleges összetevő, amely csípős, fűszeres és enyhén édes ízeket biztosít. Ez a leves a japán konyha klasszikusa, amelyet különösen azoknak ajánlunk, akik szeretik a gazdag, fűszeres ételeket.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 tk. Togarashi fűszerkeverék
1 l Húsleves alaplé
2 db Tojás
2 ek. Sós szójaszósz
1 ek. Sésamolaj
2 szál Zöld hagyma
1 ek. Miso paszta
1 lap Nori alga

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A húsleves alaplét forrald fel egy nagy lábasban.

    Az alaplét ne főzd túl sokáig, hogy megőrizzük a friss ízét.

    2

    Add hozzá a miso pasztát és a togarashi fűszerkeveréket, és jól keverd el.

    A togarashi fűszerkeverék pikáns és aromás ízt ad a levesnek, de ha nem szereted a csípős ízt, kevesebbet is használhatsz.

    3

    Törj bele két tojást, és hagyd, hogy a tojások a levesben megfőjenek.

    A tojásokat az alaplébe való hozzáadás után lassan főzd, hogy lágy sárgájú tojást kapj.

    4

    A zöld hagymát vágd fel apróra és tedd a leveshez.

    A zöld hagyma frissessége segít kiemelni a leves gazdag ízét.

    5

    Adj hozzá egy kevés sós szójaszószt és sésamolajat, és jól keverd össze.

    A szójaszósz sós íze remekül kiegészíti a leves gazdag umami ízét.

    6

    A nori algát apró darabokra tépve tálald a leves tetején.

    A nori alga adja a levesnek a jellegzetes tengeri ízt, és esztétikus megjelenést kölcsönöz.