Egy közepes tálban keverd össze a tojáslikőrt a kondenzált tejjel, a porcukorral, a vanília kivonattal és egy csipet tengeri sóval.
A tengeri só kiemeli az édes ízeket, ne hagyd ki!
Egy nagy tálban verd fel a tejszínt habbá, de ügyelj arra, hogy ne legyen túl kemény, csak közepesen lágy állagot kapj.
A tejszínt hűtve verd fel, így könnyebben habosodik. Vigyázz, ne verd túl, mert kicsapódhat!
Óvatosan forgasd össze a felvert tejszínt a tojáslikőrös keverékkel, hogy egyenletes és krémes textúrát kapj.
A tejszínt alulról felfelé, óvatosan forgasd bele a tojáslikőrös keverékbe, hogy ne törjön össze a hab.
Öntsd a keveréket egy légmentesen zárható edénybe, és helyezd a mélyhűtőbe legalább 4-6 órára, vagy amíg teljesen meg nem dermed.
A légmentesen zárható edény megakadályozza a jégkristályok képződését. Fagyasztás közben 1-2 alkalommal keverd át a fagylaltot, hogy még krémesebb legyen.
Tálalás előtt hagyd a fagylaltot 5 percig szobahőmérsékleten állni, hogy könnyebben adagolható legyen.
Ha túl kemény a fagylalt, tegyél egy kést forró vízbe, töröld szárazra, és azzal szedd ki a fagylaltot.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.