Tojáslikőrös sorbet házi készítésű krémes desszert

Tojáslikőrös sorbet

A tojáslikőrös sorbet egy igazán különleges és krémes desszert, amely az édes, fűszeres tojáslikőr és a jeges frissesség tökéletes kombinációja. A tojáslikőr története a 17. századra nyúlik vissza, amikor Európában kezdtek különböző tejes és tojásos likőröket készíteni, amelyek hamar népszerűvé váltak az ünnepi időszakban. A sorbetek története pedig az ókori Rómáig nyúlik vissza, amikor mézzel és gyümölcslével ízesített havat fogyasztottak hűsítőként. A modern változatban a tojáslikőr krémessége és vaníliás fűszeressége tökéletes harmóniát alkot, így egy könnyed, jeges desszertet kapunk. Képzeld el, ahogy egy kanál tojáslikőrös sorbet elolvad a szádban, megidézve az ünnepi hangulatot minden falattal!

Előkészület 10 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 15 perc
165 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 ml Víz
100 g Kristálycukor
100 ml Tojáslikőr
1 ek. Friss citromlé
1 tk. Vaníliakivonat
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy közepes lábasban keverd össze a vizet, a cukrot és a csipet sót, majd közepes lángon melegítsd, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik.

    A só kiemeli a többi összetevő ízét, ezért ne hagyd ki. Fontos, hogy a cukor teljesen feloldódjon, különben a sorbet kristályos lesz.

    2

    Hagyd a cukorszirupot kihűlni, majd keverd hozzá a friss citromlevet, a vaníliakivonatot és a tojáslikőrt.

    A cukorszirupot teljesen ki kell hűteni, mielőtt hozzáadod a többi hozzávalót, különben a tojáslikőr kicsapódhat.

    3

    Öntsd a keveréket egy lapos edénybe, majd helyezd a fagyasztóba.

    A lapos edény segít abban, hogy a sorbet gyorsabban és egyenletesebben fagyjon meg.

    4

    30 percenként egy villával kapargasd át a sorbetet, hogy jégkristályos állagú legyen. Ismételd meg ezt a műveletet 3-4 alkalommal, amíg teljesen meg nem dermed.

    Ez a lépés nagyon fontos, hogy a sorbet ne legyen túl kemény és jégkristályos. Ha elfelejted átkeverni, a sorbet keményebb lesz, de még mindig ehető.

    5

    Tálalás előtt hagyd a sorbetet szobahőmérsékleten 5 percig állni, hogy könnyebben adagolható legyen. Díszítsd frissen reszelt szerecsendióval vagy vaníliaporral.

    Ha a sorbet túl kemény, hagyd tovább állni szobahőmérsékleten. A szerecsendió vagy a vaníliapor még különlegesebbé teszi az ízét.