Egy közepes lábasban keverd össze a vizet, a cukrot és a csipet sót, majd közepes lángon melegítsd, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik.
A só kiemeli a többi összetevő ízét, ezért ne hagyd ki. Fontos, hogy a cukor teljesen feloldódjon, különben a sorbet kristályos lesz.
Hagyd a cukorszirupot kihűlni, majd keverd hozzá a friss citromlevet, a vaníliakivonatot és a tojáslikőrt.
A cukorszirupot teljesen ki kell hűteni, mielőtt hozzáadod a többi hozzávalót, különben a tojáslikőr kicsapódhat.
Öntsd a keveréket egy lapos edénybe, majd helyezd a fagyasztóba.
A lapos edény segít abban, hogy a sorbet gyorsabban és egyenletesebben fagyjon meg.
30 percenként egy villával kapargasd át a sorbetet, hogy jégkristályos állagú legyen. Ismételd meg ezt a műveletet 3-4 alkalommal, amíg teljesen meg nem dermed.
Ez a lépés nagyon fontos, hogy a sorbet ne legyen túl kemény és jégkristályos. Ha elfelejted átkeverni, a sorbet keményebb lesz, de még mindig ehető.
Tálalás előtt hagyd a sorbetet szobahőmérsékleten 5 percig állni, hogy könnyebben adagolható legyen. Díszítsd frissen reszelt szerecsendióval vagy vaníliaporral.
Ha a sorbet túl kemény, hagyd tovább állni szobahőmérsékleten. A szerecsendió vagy a vaníliapor még különlegesebbé teszi az ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.