Tojásos Congee, gazdag tojásos, gyömbéres ízvilággal

Tojásos Congee

Előkészület 5 perc
Elkészítés 45 perc
Teljes 50 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
100 g Rizs
1 l Víz
2 db Tojás
1 cm Friss gyömbér
1 csipet
1 csipet Fehér bors
1 ek. Szezámmagolaj
1 ek. Friss koriander
1 szál Zöldhagyma

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst öblítsd le, majd tedd egy fazékba, és öntsd rá a vizet.

    A rizs alapos öblítése segít eltávolítani a kemikáliákat és tisztább állagot ad a congeénak.

    2

    Főzd a rizst alacsony lángon körülbelül 40-45 percig, amíg teljesen szétesik és sűrű kása állagot nem kap.

    A congee egy sűrű rizskása, amelynek állaga fokozatosan változik, és fontos, hogy lassú tűzön főzd, hogy ne égjen meg.

    3

    Közben a tojásokat verd fel, és tedd félre.

    Használj friss tojásokat, hogy a congee selymesebb és gazdagabb legyen.

    4

    A gyömbért apróra vágd fel, és a congee-hez adj hozzá sót, borsot és a gyömbért, majd jól keverd össze.

    A friss gyömbér friss ízt ad, amit a meleg rizskása jól átvesz.

    5

    A rizs főzésének végén öntsd bele a felvert tojásokat, és gyorsan keverd, hogy a tojás szépen átjárja a kását.

    A tojás ne főjön túl, mert a congee íze szép lágy marad, ha éppen csak megfő a tojás.

    6

    Tálalás előtt csepegtess rá egy kevés szezámmagolajat, szórj rá friss koriandert és vágd fel a zöldhagymát, majd díszítsd vele a congeet.

    A szezámmagolaj extra gazdag ízt ad a congee-nek, míg a koriander frissességet és egy kis színt biztosít.