A rizst öblítsd le, majd tedd egy fazékba, és öntsd rá a vizet.
A rizs alapos öblítése segít eltávolítani a kemikáliákat és tisztább állagot ad a congeénak.
Főzd a rizst alacsony lángon körülbelül 40-45 percig, amíg teljesen szétesik és sűrű kása állagot nem kap.
A congee egy sűrű rizskása, amelynek állaga fokozatosan változik, és fontos, hogy lassú tűzön főzd, hogy ne égjen meg.
Közben a tojásokat verd fel, és tedd félre.
Használj friss tojásokat, hogy a congee selymesebb és gazdagabb legyen.
A gyömbért apróra vágd fel, és a congee-hez adj hozzá sót, borsot és a gyömbért, majd jól keverd össze.
A friss gyömbér friss ízt ad, amit a meleg rizskása jól átvesz.
A rizs főzésének végén öntsd bele a felvert tojásokat, és gyorsan keverd, hogy a tojás szépen átjárja a kását.
A tojás ne főjön túl, mert a congee íze szép lágy marad, ha éppen csak megfő a tojás.
Tálalás előtt csepegtess rá egy kevés szezámmagolajat, szórj rá friss koriandert és vágd fel a zöldhagymát, majd díszítsd vele a congeet.
A szezámmagolaj extra gazdag ízt ad a congee-nek, míg a koriander frissességet és egy kis színt biztosít.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.