Szitáld át a lisztet egy nagy tálba, adj hozzá egy csipet sót, majd készíts a közepébe egy mélyedést. Üsd bele a tojásokat, és lassan dolgozd össze a tésztát. Szükség szerint adj hozzá egy kevés vizet, hogy rugalmas legyen.
A liszt átszitálása segít, hogy a tészta simább legyen. A víz mennyisége a liszt minőségétől függ, ezért óvatosan adagold.
Gyúrd a tésztát legalább 10 percig, amíg sima és elasztikus lesz. Csomagold fóliába és hagyd pihenni 30 percig.
A pihentetés segít a gluténnak ellazulni, így a tészta könnyebben nyújtható lesz.
A töltelékhez keverd össze a sütőtökpürét, a barnacukrot, a fahéjat, a gyömbért, a szerecsendiót és a vanília kivonatot, hogy egy fűszeres, illatos tölteléket kapj.
A sütőtökpürét lecsepegtetheted egy szűrőben, hogy ne legyen túl nedves a töltelék. Ha nincs vanília kivonatod, használhatsz vaníliás cukrot is.
Nyújtsd ki a tésztát vékonyra, majd egyenletesen kanalazz kis adagokat a tökös töltelékből az egyik felére, megfelelő távolságban egymástól.
A tésztát minél vékonyabbra nyújtsd, de vigyázz, hogy ne szakadjon el. A töltelék adagok legyenek egyforma méretűek.
Hajtsd rá a tészta másik felét, majd egy derelyevágóval vagy késsel vágd ki a raviolikat. A széleket jól nyomkodd össze, hogy ne folyjon ki a töltelék főzés közben.
A széleket tojással is megkenheted, hogy jobban összetapadjanak. A derelyevágóval szebb formát kaphatsz.
Forralj egy nagy lábosban vizet, és enyhén sózd meg. Dobd bele a raviolikat, majd főzd őket 3-4 percig, amíg fel nem jönnek a víz tetejére.
Ne tegyél túl sok raviolit egyszerre a vízbe, mert lehűtik a vizet és összeragadhatnak. Ha feljöttek a víz tetejére, még egy percig főzd őket.
Szűrd le a raviolikat, majd egy serpenyőben olvaszd meg a vajat, és óvatosan forgasd át benne a tésztát, hogy enyhén karamellizálódjon.
A vajat ne hevítsd túl, mert megéghet. A raviolikat óvatosan forgasd át, hogy ne sérüljenek meg.
Egy kis lábosban melegítsd fel a tejszínt, majd adj hozzá reszelt fehér csokoládét, és keverd simára, hogy egy selymes öntetet kapj.
A tejszínt ne forrald fel, csak melegítsd. A fehér csokoládét apránként add hozzá, hogy elkerüld a csomósodást.
Tálaláskor locsold meg a fehér csokoládés öntettel, és szórd meg egy kevés fahéjjal. Melegen fogyaszd!
Tálaláskor díszítheted pirított dióval vagy mandulával is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.