Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.
A sütő előmelegítése fontos, hogy a croissantok egyenletesen süljenek meg. A sütőpapír megakadályozza, hogy leragadjanak.
Egy tálban keverd össze a teljes kiőrlésű lisztet, a mandulalisztet, a tápiókalisztet és a tökmagot.
Ha nincs mandulaliszt, helyettesítheted finomra darált mandulával.
Adj hozzá a sót, majd morzsold el benne a hideg vajat, amíg morzsás állagot nem kapsz.
Fontos, hogy a vaj nagyon hideg legyen, mert így lesz a croissant tésztája leveles.
Egy másik edényben keverd össze a langyos tejet, a mézet, az élesztőt és a tojásokat, majd hagyd állni 5 percig, hogy az élesztő aktiválódjon.
Ha az élesztő nem fut fel 5 perc alatt, valószínűleg lejárt a szavatossága, és újat kell használnod.
Keverd össze a száraz és a nedves hozzávalókat, és gyúrd össze, amíg egy rugalmas tésztát kapsz.
Ne gyúrd túl a tésztát, mert akkor kemény lesz a croissant.
A tésztát nyújtsd ki kb. 3 mm vastagságúra, majd vágd egyenlő méretű háromszögekre.
Éles késsel vagy pizzavágóval könnyebb egyenletes háromszögeket vágni.
Tekerd fel a háromszögeket croissant formára, és helyezd őket a sütőpapírral bélelt tepsire.
A croissant-okat lazán tekerd fel, hogy legyen helyük kelni.
Hagyd a croissantokat kelni 20 percig, hogy lazábbak legyenek sütés után.
A keléshez tedd őket meleg helyre, például a sütő közelébe.
Kend meg a tetejüket tojással, majd szórd meg tökmaggal.
A tojás helyett használhatsz egy kis tejet vagy tejszínt is.
Süsd a croissantokat 18-20 percig, amíg aranybarnák és ropogósak lesznek.
A sütési idő függ a sütőtől, figyelj rá, hogy ne égjenek meg.
Ha kihűltek, már tálalhatod is őket. Kiváló választás reggelire vagy uzsonnára!
A croissantok frissen a legfinomabbak, de légmentesen záródó dobozban tárolva másnap is élvezhetők. Ha másnapra marad, érdemes kicsit átmelegíteni.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.