A sütőtököt süsd puhára, majd pürésítsd simára (vagy használj előre elkészített, adalékmentes tökpürét). Egy serpenyőben olvaszd meg a vajat, add hozzá a pürét, a cukrot és a fahéjat, majd kevergetve főzd 4-5 percig, amíg sűrű krémet kapsz.
A sütőtököt villával szurkáld meg sütés előtt, hogy ne repedjen szét. A vajat alacsony lángon olvaszd, nehogy megégjen.
A bao bunokat gőzöld meg: sütőpapírral bélelt gőzölőbe tedd őket, és forrásban lévő víz fölött gőzöld 5-6 percig. Ne nyisd fel a gőzölőt főzés közben, különben a tészta összeeshet.
Ha nincs gőzölőd, egy fém szűrőt is használhatsz, amit egy lábas fölé helyezel. Ügyelj arra, hogy a víz ne érjen a szűrő aljához.
A bao bunokat óvatosan nyisd szét, és kanalazz mindegyikbe egy adag tökös-fahéjas krémet. A töltelék legyen meleg, de ne túl forró, hogy ne áztassa el a tésztát.
A bao bunokat egy éles késsel vágd be óvatosan, hogy ne szakadjon el a tészta.
Tálald melegen, vagy szobahőmérsékleten. Tipp: egy kevés reszelt szerecsendióval vagy gyömbérrel tovább fokozhatod az őszi ízhatást.
A bao bunokat tálalhatod egy bambusz kosárban, ami autentikusabb megjelenést kölcsönöz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.