A csirkemelleket vágd félbe, de ne teljesen, hogy egy zsebet alakíts ki bennük. Ezt később megtöltjük.
A csirkemelleket érdemes vékonyabb szeletekre vágni, hogy könnyebben lehessen megtölteni.
Egy tálban keverd össze a reszelt cheddar sajtot, a krémsajtot és az aprított petrezselymet, majd ezzel töltsd meg a csirkemellek belsejét. Nyomd össze a széleket, hogy a töltelék bent maradjon.
A töltelékbe adhatsz aprított bacon szalonnát is a még gazdagabb ízért.
Egy másik tálban keverd össze az olívaolajat, fokhagymaport, sót és borsot, majd ezzel kend meg a csirkemelleket kívülről.
A csirkemellek ízesítéséhez használhatsz más fűszereket is, például pirospaprikát vagy oregánót.
Forrósíts fel egy grillserpenyőt vagy szabadtéri grillt közepesen magas hőfokra. Süsd a csirkemelleket oldalanként 5-6 percig, amíg aranybarnák lesznek, és a sajt belül megolvad.
A csirkemellek sütése során figyelj arra, hogy ne száradjanak ki. Ha szükséges, takard le őket alufóliával.
Közben vágd félbe a hamburgerzsemléket, és pirítsd meg őket egy száraz serpenyőben vagy egy kevés olívaolajjal megkenve, amíg aranybarna lesz a belsejük.
A zsemléket ne pirítsd túl, mert akkor kiszáradnak és kemények lesznek. Figyeld folyamatosan.
Készítsd elő a zöldségeket: a paradicsomot és a lilahagymát vágd vékony karikákra.
A vékonyra vágott lilahagyma kevésbé lesz erős, ha felhasználás előtt hideg vízbe áztatod pár percig.
Kenj egy kevés majonézt a pirított zsemle belső oldalára.
A majonéz helyett használhatsz más szószt is, például fokhagymás-joghurtos öntetet.
Rakd össze a hamburgert: az alsó zsemlefélre tegyél salátalevelet, majd jöhet a töltött csirkemell, a paradicsom és a lilahagyma. Zárd le a felső zsemleféllel.
A salátalevelet alaposan mosd meg és szárítsd meg, mielőtt a hamburgerbe teszed, hogy ne legyen vizes.
Azonnal tálald, lehetőleg sült burgonyával vagy friss salátával. Tipp: Ha extra ropogós külsőt szeretnél, panírozd be a csirkét zsemlemorzsába sütés előtt!
A csirke panírozásához használhatsz fűszerezett zsemlemorzsát is, például fokhagymaporral, paprikával vagy chilivel ízesítve.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.