Töltött gomba petrezselyemmel és vegán sajttal

Töltött gomba

A töltött gomba az egyik legnépszerűbb és legváltozatosabb előétel, amelyet egyszerűen elkészíthetsz otthon is. Ez a recept a klasszikus ízeket vegán alternatívákkal ötvözi, így mindenki számára élvezetes fogás lesz. A ropogós zsemlemorzsa és a fokhagyma íze harmonikusan egészíti ki a gomba természetes aromáját. Tökéletes választás különleges alkalmakra vagy akár egy könnyű vacsorára is. Próbáld ki ezt a receptet, és nyűgözd le vendégeidet!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
8 db Champignon gomba
50 g Zsemlemorzsa
2 db Fokhagymagerezd
2 ek. Olívaolaj
1 csokor Petrezselyem
1 tk.
0.5 tk. Bors
50 g Vegán sajt (opcionális)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Tisztítsd meg a gombákat, és távolítsd el a szárukat. A szárakat vágd apróra.

    A gombákat ne mosd meg, csak töröld át nedves papírtörlővel, mert megszívják magukat vízzel. A szárakat se dobd ki, mert remekül felhasználhatók a töltelékhez.

    2

    Hevítsd fel az olívaolajat egy serpenyőben, és pirítsd meg az aprított gombaszárakat és a zúzott fokhagymát.

    A fokhagymát ne égesd meg, mert keserű lesz. Add hozzá a gombaszárakhoz, amikor már majdnem kész.

    3

    Add hozzá a zsemlemorzsát, a sót, a borsot és az aprított petrezselymet. Alaposan keverd össze, majd vedd le a tűzről.

    A zsemlemorzsa segít összetartani a tölteléket. Használhatsz teljes kiőrlésű zsemlemorzsát is a rosttartalom növelése érdekében.

    4

    Töltsd meg a gombafejeket a keverékkel, és helyezd őket egy sütőpapírral bélelt tepsire.

    A gombafejeket alaposan töltsd meg, de ne púpozd túl, mert sütés közben kifolyhat a töltelék.

    5

    Szórd meg a töltött gombákat reszelt vegán sajttal, ha használod.

    A vegán sajt opcionális, de finom ízt ad a gombáknak. Használhatsz más vegán sajtalternatívákat is, például táplálékélesztőt.

    6

    Süsd előmelegített sütőben 180°C-on 15-20 percig, amíg a gombák megpuhulnak és a tetejük aranybarna lesz.

    A sütési idő függ a gombák méretétől. Figyeld a gombákat, és vedd ki őket a sütőből, amikor már puhák és a tetejük aranybarna.

    7

    Tálald azonnal friss salátával vagy kedvenc köreteddel.

    A töltött gombákat melegen tálald. Remekül illik hozzá a friss saláta, a rizs vagy a quinoa.