A tonkotsu alaplevet egy lábasban kezd el melegíteni, majd add hozzá a felszeletelt gyömbért és zúzott fokhagymát. Lassan forrald fel, és főzd 20 percig, hogy az ízek összeérjenek. Tipp: ne forrald túl, hogy a krémes állag megmaradjon.
A sertéshasaalját süsd elő kevés szezámolajon, majd párold fedő alatt puhára. Ezután szeleteld vékony csíkokra. Tipp: ha van időd, főzd a húst akár órákon át alacsony lángon, így szaftos és omlós lesz.
A tojásokat főzd 6 percig, majd tedd hideg vízbe, hámozd meg és vágd félbe. Tipp: az ecetes víz segít könnyebben megpucolni a tojásokat.
A ramen tésztát főzd meg külön, a csomagolás szerint. Szűrd le, és ne öblítsd le, hogy megőrizze a textúráját. Tipp: főzd al dentére, mivel a forró levesben még puhulni fog.
Tálaláskor helyezz egy adag tésztát a mélytányérba, öntsd rá a krémes tonkotsu alaplevet, majd tedd rá a szeletelt sertéshúst, a főtt tojást, és szórd meg friss újhagymával. Tipp: chiliolajjal vagy szezámmaggal is ízesítheted tálalás előtt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.