Tonkotsu ramen krémes alaplével és feltétekkel

Tonkotsu Ramen (sertéscsontból főzött, krémes alaplé)

A tonkotsu ramen a japán Fukuoka tartományból, a Kyushu régióból származik, és az egyik legismertebb, legmélyebb ízű ramen típus. A nevében a „tonkotsu” szó sertéscsontot jelent, hiszen az alaplé hosszú órákon át főzött sertéscsontból készül, ami krémes, fehéres, gazdag állagot ad a levesnek. A gyömbér, fokhagyma és szezámolaj finom, aromás ízt ad a levesnek, míg a párolt sertéshús puha, zamatos kiegészítőként működik. A félkemény tojás és a friss újhagyma frissességet és színt visz az összképbe. A tonkotsu ramen különlegessége, hogy minden összetevő külön készül – az alaplé, a hús, a tojás, a tészta –, majd csak a végén találkoznak egy tökéletes tálban. Ezért különösen fontos az egyes részek odafigyeléssel történő elkészítése. Ez az étel igazi lélekmelengető fogás, ideális hideg napokra vagy különleges hétvégi vacsorákra. A krémes alaplé és a gazdag feltétek minden falatját emlékezetessé teszik.

Előkészület 25 perc
Elkészítés 45 perc
Teljes 1 óra 10 perc
2688 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Ramen tészta
1000 ml Tonkotsu alaplé
20 g Gyömbér
10 g Fokhagyma
2 db Tojás
300 g Sertéshús (hasaalja)
30 g Újhagyma
10 ml Szezámolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A tonkotsu alaplevet egy lábasban kezd el melegíteni, majd add hozzá a felszeletelt gyömbért és zúzott fokhagymát. Lassan forrald fel, és főzd 20 percig, hogy az ízek összeérjenek. Tipp: ne forrald túl, hogy a krémes állag megmaradjon.

    2

    A sertéshasaalját süsd elő kevés szezámolajon, majd párold fedő alatt puhára. Ezután szeleteld vékony csíkokra. Tipp: ha van időd, főzd a húst akár órákon át alacsony lángon, így szaftos és omlós lesz.

    3

    A tojásokat főzd 6 percig, majd tedd hideg vízbe, hámozd meg és vágd félbe. Tipp: az ecetes víz segít könnyebben megpucolni a tojásokat.

    4

    A ramen tésztát főzd meg külön, a csomagolás szerint. Szűrd le, és ne öblítsd le, hogy megőrizze a textúráját. Tipp: főzd al dentére, mivel a forró levesben még puhulni fog.

    5

    Tálaláskor helyezz egy adag tésztát a mélytányérba, öntsd rá a krémes tonkotsu alaplevet, majd tedd rá a szeletelt sertéshúst, a főtt tojást, és szórd meg friss újhagymával. Tipp: chiliolajjal vagy szezámmaggal is ízesítheted tálalás előtt.