Tormás croissant tálalva

Tormás croissant

A croissant Franciaország egyik legismertebb péksüteménye, amelyet az évek során számos változatban elkészítettek. A tormás croissant egy izgalmas, kissé pikáns ízvilágú változat, amelyben a füstölt sonka és a krémes tormás töltelék remek harmóniát alkot. A ropogós leveles tészta tökéletesen kiegészíti az intenzív aromákat, így ez az étel ideális választás reggelire, uzsonnára vagy egy kiadós snackként. Ha szereted a karakteres, mégis lágyan krémes ízeket, ezt a croissant-t mindenképp érdemes kipróbálnod!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
420 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
500 g Leveles tészta
50 g Torma (reszelt)
100 g Krémsajt
100 g Füstölt sonka
50 g Tejföl
1 csipet
1 csipet Fekete bors
1 db Tojás
1 ek. Szezámmag

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.

    A sütő előmelegítése fontos, hogy a croissant-ok egyenletesen süljenek meg.

    2

    A füstölt sonkát vágd apró kockákra, majd egy tálban keverd össze a reszelt tormával, a krémsajttal és a tejföllel.

    A sonka kockák mérete befolyásolja a töltelék állagát, minél kisebb, annál könnyebb vele dolgozni.

    3

    Ízesítsd a tölteléket sóval és borssal, majd alaposan keverd össze, hogy krémes állagot kapj.

    A torma erőssége változó lehet, kóstold meg a tölteléket, és ízlés szerint adj hozzá többet.

    4

    A leveles tésztát terítsd ki egy lisztezett felületen, majd vágd egyenlő méretű háromszögekre.

    A leveles tészta könnyen ragad, ezért fontos a lisztezett felület. Éles késsel vagy pizzavágóval dolgozz, hogy szépen vágd el a tésztát.

    5

    A szélesebb végükre helyezz egy-egy adag tormás-sonkás tölteléket.

    Ne tegyél túl sok tölteléket, mert kifolyhat sütés közben.

    6

    Óvatosan tekerd fel a háromszögeket croissant formájúra, kezdve a szélesebb végétől.

    A tésztát lazán tekerd fel, hogy a croissant-ok szép levegősek legyenek.

    7

    A felvert tojással kend meg a croissant-ok tetejét, majd szórd meg szezámmaggal.

    A tojás segít a croissant-oknak szép színt adni. A szezámmag helyett használhatsz más magvakat is.

    8

    Helyezd a croissant-okat a sütőpapírral bélelt tepsire, majd süsd őket 20-25 percig, amíg aranybarnára sülnek.

    Figyeld a croissant-okat sütés közben, és ha túl gyorsan barnulnak, takard le őket alufóliával.

    9

    Hagyd a croissant-okat pár percig hűlni, majd tálald őket melegen vagy langyosan.

    A frissen sült croissant-ok a legfinomabbak, de langyosan is nagyon jók.