Torta capixaba olívabogyóval, friss fűszerekkel és tamarind ízzel.

Torta capixaba olívabogyóval

A Torta Capixaba egy híres brazil étel, amely a friss hozzávalókat és fűszereket ötvözi a hagyományos helyi ételekkel. Az étel a brazil konyha igazi jellemzője, amely jól tükrözi a helyi kultúrát és ízeket. Az olívabogyó és tamarind egyedi kombinációja, mely a fűszerekkel kiegészülve, különleges élményt ad a receptnek. Ez az étel nemcsak finom, hanem tápláló is, tökéletes választás egy kiadós ebédre vagy vacsorára.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 30 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Maidiláng tojás
100 g Kukorica
100 g Olívabogyó
2 ek. Olívaolaj
2 gerezd Friss fokhagyma
1 csokor Friss koriander
1 csokor Friss petrezselyem
2 evőkanál Tamarind
1 db Citrom
1 csokor Friss spenót

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A tojásokat főzd meg keményre, majd vágd fel apró darabokra.

    A tojásokat ne főzd túl, hogy ne legyenek szárazak, 10 perc főzés elég.

    2

    A spenótot jól öblítsd át, majd vágd apróra.

    A spenótot ne vágd túl apróra, hogy a textúrája megmaradjon.

    3

    A koriandert és petrezselymet apróra vágva add hozzá a keverékhez, majd jöhetnek az olívabogyók is.

    Ha extra ízt szeretnél, használhatsz fekete olívabogyót.

    4

    A fokhagymát összezúzva, az olívaolajjal párosítva pirítsd meg egy serpenyőben.

    Ne pirítsd túl a fokhagymát, mert megkeseredhet.

    5

    Tedd a pirított fokhagymát a többi hozzávalóhoz, és jöhet a citrom leve.

    A citrom frissessége kiemeli az étel ízét.

    6

    A végén hozzáadd a tamarindot és jól keverd össze.

    A tamarind enyhén savanyú íze jól illik az ételhez, és egy kis pikantériát ad neki.

    7

    Tálald az ételt szép tálkában, a citrom szeletekkel díszítve.

    A citrom nemcsak díszítés, hanem frissítő ízt is ad az ételnek.