Tostada guacamoléval, avokádós tortilla friss zöldségekkel tálalva

Tostada guacamoléval

A tostada guacamoléval egy tradicionális mexikói étel, amely egyszerű, de ínycsiklandó összetevőkből készül. Az étel alapja a friss, ropogós tortilla, amelyet egy krémes, citrusos avokádóval és friss fűszerekkel gazdagított guacamole borít. Az étel eredete Mexikóból származik, ahol a guacamole a helyi konyha alapvető része, és szinte minden étkezésen jelen van. A tostada guacamoléval kiváló választás egy könnyű étkezéshez vagy frissítő előételként bármilyen étkezéshez.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Tortilla
2 db Avokádó
1 ek. Friss lime lé
1 db Vöröshagyma
2 ek. Friss koriander
1 db Friss paradicsom
1 csipet
0.5 tk. Bors
2 ek. Olívaolaj
1 db Jalapeño paprika (opcionális)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A tortillákat süssük meg forró olajban, hogy ropogósak legyenek. Ha kész, tegyük őket papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felszívja.

    A tortillák akkor lesznek tökéletesek, ha enyhén aranybarnák és ropogósak. Figyeljünk, hogy ne égjenek meg!

    2

    Az avokádókat vágjuk félbe, távolítsuk el a magjukat, és a húsát kanalazzuk ki egy tálba. Villával pépesítsük.

    Az avokádót akkor érdemes használni, amikor érett, így krémesebb textúrát kapunk.

    3

    A vöröshagymát és a paradicsomot finomra vágjuk, a koriandert felaprítjuk, majd mindent hozzáadunk az avokádóhoz.

    A hagyma és paradicsom édes íze szépen kiegészíti az avokádó krémességét, míg a koriander frissességet ad a guacamolének.

    4

    Adjuk hozzá a lime levét, sót és borsot, majd jól keverjük össze. Ha szeretnénk, adjunk hozzá apróra vágott jalapeño paprikát is a csípős íz érdekében.

    A lime friss íze kiemeli a guacamole gazdag textúráját, a jalapeño pedig fokozza a pörgetést!

    5

    A kész guacamolét halmozzuk a frissen sült tostádákra, és azonnal tálaljuk.

    A tostada azonnali fogyasztásra a legjobb, mert a ropogós állaga megőrzi frissességét.