Treacle tart almás töltelékkel, tejszínhabbal tálalva

Treacle tart fűszeres almás töltelékkel

A treacle tart egy klasszikus brit desszert, amely egy édes, fűszeres almás töltelékkel lett gazdagítva ebben a változatban. Az eredeti treacle tart aranybarna, mézes ízét a fűszeres almás töltelék teszi még különlegesebbé. A tészta omlós, a töltelék pedig gazdag és ínycsiklandó, amit a fahéj és szegfűszeg finom, melegítő íze egészít ki. Ez az étel tökéletes választás hideg napokon, családi összejöveteleken vagy ünnepi alkalmakon.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 1 óra
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
1 tekercs Leveles tészta
3 db Alma
150 g Barna cukor
50 g Szőlőcukor
200 g Fűszeres alma püré
1 ek. Citromlé
1 csésze Kávé
1 tk. Fahéj
0.5 tk. Szegfűszeg
0.5 tk.
1 db Tojás
1 cs. Vaníliás cukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Először készítsd elő a tésztát: helyezd a leveles tésztát egy piteformába, és nyújtsd ki, hogy a formát teljesen kitöltse.

    Ha a tészta ragad, egy kis liszttel dolgozhatsz rajta, hogy könnyebben kezelhető legyen.

    2

    Pirítsd meg az almát egy serpenyőben. Hámozd meg, majd kockázd fel az almákat és párold őket az alma pürével, fahéjjal, szegfűszeggel és egy kis sóval. Adj hozzá citromlét és cukrot.

    Az alma puhaságától függően, ha szükséges, egy kis vizet is adhatsz hozzá, hogy ne égjen le.

    3

    Amikor az alma megpuhul, vedd le a tűzről, és keverd össze a szőlőcukrot és a vaníliás cukrot. A keveréket hagyd kihűlni.

    A cukor teljes feloldódásához alacsony hőmérsékleten dolgozz, hogy a fűszerek ne égjenek meg.

    4

    A kihűlt almás püréhez adj hozzá egy tojást, és jól keverd össze.

    A tojás segít a töltelék összetartásában és gazdagabbá teszi az ízét.

    5

    Öntsd az almás keveréket a tésztára, majd tedd be a formát előmelegített sütőbe. Süsd 180°C-on 30-35 percig, amíg a tészta aranybarna lesz.

    A sütési idő függ a pite formájának méretétől, ezért érdemes a közepét megszúrni egy villával – ha tiszta, a pite elkészült.

    6

    A pite elkészülte után hagyd kihűlni, és tálald friss tejszínhabbal vagy egy kis vaníliás fagylalttal.

    A pite hidegen a legfinomabb, mert az ízek jól összeérnek, de melegen is nagyon finom.