Először készítsd elő a tésztát: helyezd a leveles tésztát egy piteformába, és nyújtsd ki, hogy a formát teljesen kitöltse.
Ha a tészta ragad, egy kis liszttel dolgozhatsz rajta, hogy könnyebben kezelhető legyen.
Pirítsd meg az almát egy serpenyőben. Hámozd meg, majd kockázd fel az almákat és párold őket az alma pürével, fahéjjal, szegfűszeggel és egy kis sóval. Adj hozzá citromlét és cukrot.
Az alma puhaságától függően, ha szükséges, egy kis vizet is adhatsz hozzá, hogy ne égjen le.
Amikor az alma megpuhul, vedd le a tűzről, és keverd össze a szőlőcukrot és a vaníliás cukrot. A keveréket hagyd kihűlni.
A cukor teljes feloldódásához alacsony hőmérsékleten dolgozz, hogy a fűszerek ne égjenek meg.
A kihűlt almás püréhez adj hozzá egy tojást, és jól keverd össze.
A tojás segít a töltelék összetartásában és gazdagabbá teszi az ízét.
Öntsd az almás keveréket a tésztára, majd tedd be a formát előmelegített sütőbe. Süsd 180°C-on 30-35 percig, amíg a tészta aranybarna lesz.
A sütési idő függ a pite formájának méretétől, ezért érdemes a közepét megszúrni egy villával – ha tiszta, a pite elkészült.
A pite elkészülte után hagyd kihűlni, és tálald friss tejszínhabbal vagy egy kis vaníliás fagylalttal.
A pite hidegen a legfinomabb, mert az ízek jól összeérnek, de melegen is nagyon finom.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.