Treacle tart karamellás töltelékkel, szeletelve, tálalva friss karamellás sziruppal

Treacle tart karamellás töltelékkel

A treacle tart egy hagyományos brit édesség, amelynek gyökerei a középkorba nyúlnak vissza. Az alapja egy édes tészta, amelyet treacle sziruppal töltenek meg, amit gyakran frissítettek citromlével, hogy kellemesen savanykás ízt adjanak neki. A karamellás változat egy modern twistet ad az ételnek, amely különleges édességet és gazdag textúrát ad a tésztának. Az ételt gyakran kínálják ünnepi étkezéseken vagy délutáni tea mellé. Az aranybarna, ropogós tészta és a lágy karamellás töltelék egyesülése felejthetetlen élményt nyújt minden falatban.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 45 perc
Teljes 1 óra 15 perc
2300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
250 g Tészta
200 g Szirup (treacle)
50 g Cukor
100 ml Tej
50 g Vaj
100 g Karamellás szósz
1 db Lemon
1 db Tojás
0.5 tk.

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A tésztát nyújtsd ki a kívánt méretű formába. Előmelegített sütőben 180°C-on süsd meg először 10-15 percig, amíg enyhén aranybarna lesz.

    A tészta előkészítésekor ügyelj arra, hogy ne legyen túl vastag, így egyenletesebben fog sülni.

    2

    A szirupot, cukrot és vajat egy lábasban keverd össze, majd alacsony lángon melegítsd, amíg a vaj és a cukor fel nem olvad.

    Ha a vajat túl gyorsan melegíted, könnyen megéghet. Alacsony hőfokon dolgozz, hogy biztosan ne égjen meg a szirup.

    3

    Add hozzá a karamellás szószt, a citrom levét és a tojást a keverékhez, és jól keverd össze.

    A tojást először felverheted, hogy könnyebben beleolvadjon a szirupba, így simább lesz a töltelék.

    4

    Öntsd a karamellás tölteléket a már megsült tésztára, és süsd további 20-25 percig, amíg a töltelék megszilárdul és szép aranybarnára sül.

    A töltelék akkor van kész, amikor az középen is szilárdnak tűnik, de még kissé puha.

    5

    Vedd ki a tételt a sütőből, és hagyd teljesen kihűlni, mielőtt szeletekre vágod.

    A süteménynek teljesen ki kell hűlnie ahhoz, hogy a karamellás töltelék stabil legyen, és ne folyjon szét szeleteléskor.