A tésztát nyújtsd ki a kívánt méretű formába. Előmelegített sütőben 180°C-on süsd meg először 10-15 percig, amíg enyhén aranybarna lesz.
A tészta előkészítésekor ügyelj arra, hogy ne legyen túl vastag, így egyenletesebben fog sülni.
A szirupot, cukrot és vajat egy lábasban keverd össze, majd alacsony lángon melegítsd, amíg a vaj és a cukor fel nem olvad.
Ha a vajat túl gyorsan melegíted, könnyen megéghet. Alacsony hőfokon dolgozz, hogy biztosan ne égjen meg a szirup.
Add hozzá a karamellás szószt, a citrom levét és a tojást a keverékhez, és jól keverd össze.
A tojást először felverheted, hogy könnyebben beleolvadjon a szirupba, így simább lesz a töltelék.
Öntsd a karamellás tölteléket a már megsült tésztára, és süsd további 20-25 percig, amíg a töltelék megszilárdul és szép aranybarnára sül.
A töltelék akkor van kész, amikor az középen is szilárdnak tűnik, de még kissé puha.
Vedd ki a tételt a sütőből, és hagyd teljesen kihűlni, mielőtt szeletekre vágod.
A süteménynek teljesen ki kell hűlnie ahhoz, hogy a karamellás töltelék stabil legyen, és ne folyjon szét szeleteléskor.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.