Tres leches gyümölcsökkel tálalva, friss bogyós gyümölcsökkel és mangóval díszítve

Tres leches gyümölcsökkel

A Tres Leches egy klasszikus mexikói desszert, amelyet eredetileg a latin-amerikai konyha fejlesztett ki. A desszert háromféle tej keverékével készül, ami gazdag és selymes textúrát ad neki. Az alapreceptet számos országban variálták, és mindenhol egyedi ízvilágot kínál. A friss gyümölcsök hozzáadásával még színesebbé és frissítőbbé válik ez a hagyományos édesség.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 55 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
5 db Tojás
200 g Cukor
100 ml Tej
200 g Liszt
1 tk. Sütőpor
200 ml Tej (sűrített)
200 ml Tej (házi vagy bolti)
100 g Friss bogyós gyümölcsök (pl. áfonya, málna)
1 db Friss mangó
200 ml Tejszín
1 tk. Vanília kivonat
1 ek. Cukrozott porcukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A tojásokat válaszd szét, a fehérjét verd fel kemény habbá, majd add hozzá a cukrot. A tojássárgáját egy másik tálban verd fel a vanília kivonattal.

    A tojásfehérjét mindig tiszta tálban verd fel, hogy könnyen kemény habbá váljon. A cukrot fokozatosan add hozzá, hogy ne törjön meg a hab.

    2

    A tojássárgájához add hozzá a tejet, a sütőport és a lisztet. Ezután finoman keverd össze a két tojásos keveréket. Az így kapott tésztát öntsd egy sütőformába.

    A tészta keverésénél ügyelj arra, hogy ne keverd túl, hogy ne veszíts el a habos állagából.

    3

    A tésztát 180°C-ra előmelegített sütőben süsd 20-25 percig, amíg a tészta aranybarnára sül és a közepébe szúrt tű tisztán jön ki.

    A tészta akkor is elkészült, ha már nem ragad a tűhöz, és könnyen elválik a sütőformától.

    4

    Amíg a tészta sül, készítsd el a három tej keverékét: a sűrített tejet, a házi tejet és a tejszínt keverd össze egy tálban.

    A három tej keverékét jól keverd el, hogy a sűrített tej ne maradjon csomós.

    5

    Miután a sütemény kihűlt, szúrd meg a tésztát egy villával, és öntsd rá a három tej keverékét, hogy a tészta jól átvegye a tejet.

    A tészta fel fogja szívni a tej keveréket, így biztosítva a gazdag, puha textúrát.

    6

    Hűtsd le a süteményt a hűtőben legalább 2 órán át, hogy a tejek jól beszívódjanak.

    Ha időd engedi, érdemes egy éjszakára a hűtőbe tenni, hogy még gazdagabb legyen az íz.

    7

    Tálalás előtt a süteményt díszítsd a friss bogyós gyümölcsökkel és mangóval.

    A friss gyümölcsök színe és íze kiemeli a desszert gazdag tejességét, és frissítő hatással bír.