A langyos tejben keverd el a cukrot, majd morzsold bele az élesztőt, és hagyd állni 10 percig, amíg felfut.
A tej ne legyen túl meleg, mert az elpusztítja az élesztőt. A felfutott élesztő biztosíték arra, hogy a tészta megkel.
Egy nagy tálba szitáld a lisztet, keverd hozzá a sót, majd öntsd bele az élesztős tejet. Kezd el dagasztani a tésztát, míg homogén nem lesz.
A liszt szitálása megakadályozza a csomók kialakulását. A tésztát addig dagaszd, amíg sima és rugalmas nem lesz.
Oszd a tésztát három egyenlő részre. Az egyik rész marad natúr, a másodikhoz keverd a kakaóport, a harmadikhoz a matcha port.
A kakaóport és a matcha port szitáld a tésztába, hogy ne maradjanak csomók.
Tedd mindhárom tésztát külön tálba, takard le konyharuhával, és hagyd kelni 1 órán át, amíg a duplájukra nőnek.
A kelesztéshez meleg, huzatmentes helyet válassz. A letakarás megakadályozza, hogy a tészta kiszáradjon.
A megkelt tésztákat külön-külön nyújtsd ki téglalap alakúra, majd helyezd egymásra a natúr, kakaós és matchás tésztát.
A tésztákat egyenletesen nyújtsd ki, hogy a croissant-ok egyformák legyenek.
Óvatosan nyújtsd ki a háromrétegű tésztát, hogy összetapadjanak, majd hajtogasd háromba. Takard le, és tedd hűtőbe 30 percre.
A hajtogatás segít a tésztának rétegesnek lenni. A hűtés megakadályozza, hogy a tészta túl lágy legyen.
Ismételd meg a hajtogatást és nyújtást még kétszer, mindig pihentetve a tésztát 30 percig a hűtőben.
A többszöri hajtogatás és hűtés teszi igazán rétegessé a tésztát.
A kész háromszínű tésztát nyújtsd ki 5 mm vastagra, majd vágd háromszögekre.
Éles késsel vagy pizzavágóval dolgozz, hogy szép háromszögeket kapj.
Tekerd fel a háromszögeket a széles végétől kezdve a csúcs felé, hogy croissant formát kapj.
A tésztát lazán tekerd fel, hogy a croissant-ok szép levegősek legyenek.
Helyezd a croissantokat sütőpapírral bélelt tepsire, takard le, és hagyd kelni további 30 percig.
A kelesztéshez meleg, huzatmentes helyet válassz. A letakarás megakadályozza, hogy a tészta kiszáradjon.
Verd fel a tojást, és kend meg vele a croissantok tetejét, hogy szép fényesek legyenek.
A tojás helyett használhatsz tejet is, de a tojás szebb színt ad.
Süsd előmelegített 190°C-os sütőben 15-18 percig, amíg aranybarnára sülnek.
A sütési idő függ a sütőtől, figyelj rá, hogy ne égjenek meg a croissant-ok.
Hagyd kihűlni a croissantokat, majd szórd meg porcukorral a tálalás előtt.
A porcukor helyett használhatsz csokoládét vagy más díszítést is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.