A darált marhahúst keverd össze a sóval és a fekete borssal, majd formázz belőle 12 kisebb húspogácsát (3 rétegenként 4 hamburgert készítve).
Ne dolgozd túl a húst, mert kemény lesz a pogácsa. Csak addig keverd, amíg összeáll.
A bacont egy száraz serpenyőben süsd ropogósra, majd tedd félre.
Ha a bacon túl gyorsan sül, vedd lejjebb a hőfokot, hogy ne égjen meg.
A vöröshagymát karikázd fel, és ugyanabban a serpenyőben pirítsd meg egy kevés vajon.
A vöröshagymát karamellizálhatod is, ha hosszabb ideig pirítod alacsony lángon.
Forró serpenyőben vagy grillen süsd a húspogácsákat 2-3 percig az egyik oldalon, majd fordítsd meg.
Ne nyomkodd a húspogácsákat a sütés során, mert elveszítik a nedvességtartalmukat.
A fordítás után helyezz minden második pogácsára egy szelet cheddar sajtot, majd fedd le a serpenyőt, hogy a sajt megolvadjon.
Ha nincs fedőd, tegyél egy kevés vizet a serpenyőbe, és fedd le egy tányérral, a gőz segít a sajtnak megolvadni.
A hamburger zsemléket vágd félbe, majd vajjal megkenve pirítsd aranybarnára egy serpenyőben.
A zsemlék pirítása megakadályozza, hogy elázzanak a nedves hozzávalóktól.
A zsemle alsó felére kend a majonézt és a mustárt, majd helyezz rá egy salátalevelet.
A majonéz és a mustár helyett használhatsz más szószokat is, például ezersziget szószt vagy chipotle majonézt.
Tedd rá az első húspogácsát, majd helyezz rá egy szelet sült bacont, paradicsomkarikát és uborkát.
A hozzávalók sorrendje ízlés kérdése, de a saláta és a paradicsom a hús alatt segít megőrizni a zsemle puhaságát.
Ismételd meg a rétegezést a második és harmadik húspogácsával, minden réteg közé sajt és bacon kerüljön.
Ne sajnáld a sajtot és a bacont, ez a tripla húsos hamburger lényege!
A zsemle felső felét kend meg BBQ szósszal és ketchuppal, majd helyezd rá a hamburgerre.
A szószok mennyiségét ízlés szerint szabályozhatod, vagy más kedvenc szószokat is használhatsz.
Azonnal tálald sült burgonyával vagy coleslaw salátával kiegészítve.
A coleslaw saláta frissítő kontrasztot ad a zsíros hamburgerhez.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.