Frissen készült tripla húsos hamburger extra húspogácsával

Tripla Húsos Hamburger

A tripla húsos hamburger az igazi húskedvelők álma! Ez a hamburger három szaftos marhahúspogácsát tartalmaz, amelyet olvadt cheddar sajt és ropogós bacon egészít ki. A hamburger az 1800-as évek Németországából származik, de Amerikában vált világszerte ismertté és az egyik legikonikusabb gyorsétellé. Az extra húsos verziók az éttermek és street food piacok kedvencei lettek, mivel laktatóak és rendkívül ízletesek. Ez a házi változat lehetőséget ad arra, hogy minden réteget tökéletesen személyre szabj, és a saját ízlésedre formáld ezt a gigantikus burgert.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
980 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
750 g Marhahús (darált)
150 g Cheddar sajt
100 g Bacon
4 db Hamburger zsemle
1 db Vöröshagyma
4 db Salátalevél
1 db Paradicsom
4 szelet Ecetes uborka
2 ek. BBQ szósz
2 ek. Majonéz
1 tk. Mustár
2 ek. Ketchup
1 ek. Vaj
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A darált marhahúst keverd össze a sóval és a fekete borssal, majd formázz belőle 12 kisebb húspogácsát (3 rétegenként 4 hamburgert készítve).

    Ne dolgozd túl a húst, mert kemény lesz a pogácsa. Csak addig keverd, amíg összeáll.

    2

    A bacont egy száraz serpenyőben süsd ropogósra, majd tedd félre.

    Ha a bacon túl gyorsan sül, vedd lejjebb a hőfokot, hogy ne égjen meg.

    3

    A vöröshagymát karikázd fel, és ugyanabban a serpenyőben pirítsd meg egy kevés vajon.

    A vöröshagymát karamellizálhatod is, ha hosszabb ideig pirítod alacsony lángon.

    4

    Forró serpenyőben vagy grillen süsd a húspogácsákat 2-3 percig az egyik oldalon, majd fordítsd meg.

    Ne nyomkodd a húspogácsákat a sütés során, mert elveszítik a nedvességtartalmukat.

    5

    A fordítás után helyezz minden második pogácsára egy szelet cheddar sajtot, majd fedd le a serpenyőt, hogy a sajt megolvadjon.

    Ha nincs fedőd, tegyél egy kevés vizet a serpenyőbe, és fedd le egy tányérral, a gőz segít a sajtnak megolvadni.

    6

    A hamburger zsemléket vágd félbe, majd vajjal megkenve pirítsd aranybarnára egy serpenyőben.

    A zsemlék pirítása megakadályozza, hogy elázzanak a nedves hozzávalóktól.

    7

    A zsemle alsó felére kend a majonézt és a mustárt, majd helyezz rá egy salátalevelet.

    A majonéz és a mustár helyett használhatsz más szószokat is, például ezersziget szószt vagy chipotle majonézt.

    8

    Tedd rá az első húspogácsát, majd helyezz rá egy szelet sült bacont, paradicsomkarikát és uborkát.

    A hozzávalók sorrendje ízlés kérdése, de a saláta és a paradicsom a hús alatt segít megőrizni a zsemle puhaságát.

    9

    Ismételd meg a rétegezést a második és harmadik húspogácsával, minden réteg közé sajt és bacon kerüljön.

    Ne sajnáld a sajtot és a bacont, ez a tripla húsos hamburger lényege!

    10

    A zsemle felső felét kend meg BBQ szósszal és ketchuppal, majd helyezd rá a hamburgerre.

    A szószok mennyiségét ízlés szerint szabályozhatod, vagy más kedvenc szószokat is használhatsz.

    11

    Azonnal tálald sült burgonyával vagy coleslaw salátával kiegészítve.

    A coleslaw saláta frissítő kontrasztot ad a zsíros hamburgerhez.