Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a kakaóport, a cukrot, a sót és a sütőport.
A száraz hozzávalókat alaposan keverd össze, hogy a sütőpor egyenletesen eloszoljon, így a fánkok egyenletesen fognak sülni.
Egy másik edényben verd fel a tojásokat, add hozzá a tejet, a vaníliakivonatot és az olvasztott vajat.
A tojásokat alaposan verd fel, hogy a fánk könnyebb és levegősebb legyen. A vaj ne legyen túl forró, hogy ne főzze meg a tojásokat.
Lassan keverd a nedves hozzávalókat a száraz keverékhez, majd óvatosan forgasd bele az apróra tört étcsokoládét.
Ne keverd túl a tésztát, mert akkor kemények lesznek a fánkok. Csak addig keverd, amíg a száraz hozzávalók éppen hogy nedvesek lesznek.
Forrósítsd fel az olajat egy mély serpenyőben vagy lábasban 170-180°C-ra.
Az olaj hőmérséklete nagyon fontos. Ha túl alacsony, a fánkok megszívják magukat olajjal, ha túl magas, kívül megégnek, belül pedig nyersek maradnak. Használj konyhai hőmérőt a pontos hőmérséklet ellenőrzéséhez.
Kanállal adagolj kis fánkgolyókat az olajba, és süsd őket aranybarnára 3-4 perc alatt, néha megforgatva.
Ne tegyél túl sok fánkot egyszerre az olajba, mert lehűti az olajat, és a fánkok nem sülnek meg egyenletesen.
Szedd ki a fánkokat papírtörlőre, hogy a felesleges olaj lecsepegjen.
A papírtörlő segít eltávolítani a felesleges olajat, így a fánkok nem lesznek túl zsírosak.
Olvaszd meg a tejcsokoládét és a fehércsokoládét külön-külön, majd mártsd a fánkokat először a tejcsokoládéba, majd csorgasd rá a fehércsokoládét.
A csokoládét vízgőz felett olvaszd meg, hogy ne égjen le. Ha túl sűrű, adj hozzá egy kevés növényi olajat, hogy hígabb legyen.
Tálald frissen, hogy a háromféle csokoládé tökéletes harmóniában érvényesüljön.
A csokoládé intenzívebb íze frissen érvényesül a legjobban.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.