Triplacsokis fánk tálalva

Triplacsokis fánk

A triplacsokis fánk egy igazi csokoládéimádók álma! A tésztában található étcsokoládé gazdag ízt ad, míg a tejcsokoládé és a fehércsokoládé bevonat tökéletes kiegészítésként szolgál. Ez a fánk egyszerre puha, krémes és csokoládéval teli, így garantáltan a kedvenc édességed lesz, akár egy különleges alkalomra, akár egy hétvégi kényeztetésként készíted el.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 30 perc
3900 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 12
500 g Liszt
50 g Kakaópor
80 g Cukor
5 g
10 g Sütőpor
100 g Étcsokoládé
100 g Tejcsokoládé
100 g Fehércsokoládé
200 ml Tej
2 db Tojás
50 g Vaj
5 ml Vaníliakivonat
50 g Porcukor
500 ml Napraforgóolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a kakaóport, a cukrot, a sót és a sütőport.

    A száraz hozzávalókat alaposan keverd össze, hogy a sütőpor egyenletesen eloszoljon, így a fánkok egyenletesen fognak sülni.

    2

    Egy másik edényben verd fel a tojásokat, add hozzá a tejet, a vaníliakivonatot és az olvasztott vajat.

    A tojásokat alaposan verd fel, hogy a fánk könnyebb és levegősebb legyen. A vaj ne legyen túl forró, hogy ne főzze meg a tojásokat.

    3

    Lassan keverd a nedves hozzávalókat a száraz keverékhez, majd óvatosan forgasd bele az apróra tört étcsokoládét.

    Ne keverd túl a tésztát, mert akkor kemények lesznek a fánkok. Csak addig keverd, amíg a száraz hozzávalók éppen hogy nedvesek lesznek.

    4

    Forrósítsd fel az olajat egy mély serpenyőben vagy lábasban 170-180°C-ra.

    Az olaj hőmérséklete nagyon fontos. Ha túl alacsony, a fánkok megszívják magukat olajjal, ha túl magas, kívül megégnek, belül pedig nyersek maradnak. Használj konyhai hőmérőt a pontos hőmérséklet ellenőrzéséhez.

    5

    Kanállal adagolj kis fánkgolyókat az olajba, és süsd őket aranybarnára 3-4 perc alatt, néha megforgatva.

    Ne tegyél túl sok fánkot egyszerre az olajba, mert lehűti az olajat, és a fánkok nem sülnek meg egyenletesen.

    6

    Szedd ki a fánkokat papírtörlőre, hogy a felesleges olaj lecsepegjen.

    A papírtörlő segít eltávolítani a felesleges olajat, így a fánkok nem lesznek túl zsírosak.

    7

    Olvaszd meg a tejcsokoládét és a fehércsokoládét külön-külön, majd mártsd a fánkokat először a tejcsokoládéba, majd csorgasd rá a fehércsokoládét.

    A csokoládét vízgőz felett olvaszd meg, hogy ne égjen le. Ha túl sűrű, adj hozzá egy kevés növényi olajat, hogy hígabb legyen.

    8

    Tálald frissen, hogy a háromféle csokoládé tökéletes harmóniában érvényesüljön.

    A csokoládé intenzívebb íze frissen érvényesül a legjobban.