TrĂłpusi gyĂŒmölcsös gofri friss gyĂŒmölcsökkel Ă©s mĂ©zzel

TrĂłpusi GyĂŒmölcsös Gofri

A trĂłpusi gyĂŒmölcsös gofri az egzotikus Ă­zek kedvelƑinek kedvence, amely az ananĂĄsz, mangĂł Ă©s banĂĄn Ă©des Ă©s frissĂ­tƑ kombinĂĄciĂłjĂĄt ötvözi egy ropogĂłs gofri tĂ©sztĂĄval. A kĂłkuszreszelĂ©k kĂŒlönleges textĂșrĂĄt Ă©s trĂłpusi aromĂĄt ad hozzĂĄ, amely mĂ©g izgalmasabbĂĄ teszi ezt a finomsĂĄgot. Ez a recept tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs egy nyĂĄri reggelihez vagy egy könnyed desszertkĂ©nt, amelyet frissen szeletelt trĂłpusi gyĂŒmölcsökkel Ă©s mĂ©zzel lehet igazĂĄn Ă©lvezetessĂ© tenni. Ha szereted az egzotikus Ă­zeket, ezt a gofrit mindenkĂ©ppen prĂłbĂĄld ki!

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 200 g Liszt
⭕ 50 g Kristálycukor
⭕ 10 g SĂŒtƑpor
⭕ 1 csipet Só
⭕ 2 db Tojás
⭕ 250 ml Tej
⭕ 50 g Olvasztott vaj
⭕ 5 ml Vanília kivonat
⭕ 50 g Friss ananász
⭕ 50 g Friss mangó
⭕ 50 g Friss banán
⭕ 10 g KĂłkuszreszelĂ©k

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A friss trĂłpusi gyĂŒmölcsöket hĂĄmozd meg, Ă©s vĂĄgd kisebb darabokra.

    A gyĂŒmölcsöket Ă©rdemes a gofrisĂŒtĂ©s elƑtt közvetlenĂŒl felvĂĄgni, hogy ne barnuljanak meg.

    2

    Egy nagy keverƑtĂĄlban keverd össze a lisztet, a cukrot, a sĂŒtƑport, a kĂłkuszreszelĂ©ket Ă©s a csipet sĂłt.

    A szĂĄraz hozzĂĄvalĂłkat alaposan keverd össze, hogy a sĂŒtƑpor egyenletesen eloszoljon, Ă­gy a gofri szĂ©p magas lesz.

    3

    Egy måsik tålban verd fel a tojåsokat, majd add hozzå a tejet, az olvasztott vajat és a vanília kivonatot.

    A tojåsokat érdemes kissé felverni, hogy a gofri tésztåja könnyebb legyen.

    4

    Öntsd a nedves hozzĂĄvalĂłkat a szĂĄraz hozzĂĄvalĂłkhoz, Ă©s keverd simĂĄra egy habverƑvel, amĂ­g csomĂłmentes tĂ©sztĂĄt nem kapsz.

    Ne keverd tĂșl a tĂ©sztĂĄt, csak addig, amĂ­g a szĂĄraz hozzĂĄvalĂłk Ă©ppen el nem keverednek. A tĂșlkeverĂ©s kemĂ©ny gofrit eredmĂ©nyezhet.

    5

    Óvatosan forgasd bele a feldarabolt gyĂŒmölcsöket, hogy egyenletesen eloszoljanak a tĂ©sztĂĄban.

    A gyĂŒmölcsöket finoman forgasd bele, hogy ne törjenek össze Ă©s ne szĂ­nezzĂ©k el a tĂ©sztĂĄt.

    6

    MelegĂ­tsd elƑ a gofrisĂŒtƑt közepes hƑfokon, Ă©s enyhĂ©n kend ki vajjal vagy olajjal.

    A gofrisĂŒtƑt alaposan melegĂ­tsd fel, mielƑtt beleöntöd a tĂ©sztĂĄt, hogy a gofri szĂ©pen megsĂŒljön Ă©s ne ragadjon le. Ha a gofrisĂŒtƑd tapadĂĄsmentes, akkor is Ă©rdemes egy kevĂ©s zsiradĂ©kkal kikenni.

    7

    Önts egy adag tĂ©sztĂĄt a gofrisĂŒtƑ közepĂ©be (kb. egy merƑkanĂĄlnyi), majd csukd le a fedelet Ă©s sĂŒsd aranybarnĂĄra, körĂŒlbelĂŒl 3-4 perc alatt.

    A sĂŒtĂ©si idƑ a gofrisĂŒtƑ tĂ­pusĂĄtĂłl fĂŒggƑen vĂĄltozhat. Figyeld a gofrit, Ă©s akkor vedd ki, amikor aranybarna Ă©s ropogĂłs.

    8

    Ha elkĂ©szĂŒlt, Ăłvatosan vedd ki a gofrit egy spatulĂĄval, majd helyezd egy rĂĄcsra hƱlni, hogy kĂ­vĂŒl ropogĂłs maradjon.

    A rĂĄcsra helyezĂ©s segĂ­t, hogy a gofri ne ĂĄzzon el a sajĂĄt gƑzĂ©tƑl, Ă©s ropogĂłs maradjon.

    9

    TĂĄlald frissen extra trĂłpusi gyĂŒmölcsökkel, mĂ©zzel vagy egy kevĂ©s tejszĂ­nhabbal.

    A gofrit frissen a legfinomabb, de ha marad, hƱtƑben tĂĄrolhatod, Ă©s pirĂ­tĂłban felmelegĂ­tve is finom.