Trópusi gyümölcsös panna cotta pohárban

Trópusi gyümölcsös panna cotta

A panna cotta az olasz desszertek egyik legismertebb változata, amely Észak-Olaszországból származik. A trópusi gyümölcsös variáció modern csavart ad ennek a klasszikus édességnek, mangó és passiógyümölcs ízével. Ez a desszert tökéletes választás nyári alkalmakra vagy különleges vendégváró finomságnak.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
290 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 ml Tejszín
80 g Cukor
1 tk. Vanília kivonat
4 db Zselatinlap
150 ml Mangópüré
50 ml Passiógyümölcspüré
100 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Áztasd be a zselatinlapokat hideg vízbe, hogy megpuhuljanak.

    A zselatinlapokat ne áztasd túl sokáig, mert széteshetnek.

    2

    Egy közepes lábosban melegítsd fel a tejszínt és a cukrot közepes lángon, amíg a cukor teljesen feloldódik. Add hozzá a vanília kivonatot.

    Ha laktózmentes verziót készítesz, használj laktózmentes tejszínt.

    3

    Nyomkodd ki a zselatinlapokat, és keverd a forró tejszínes keverékhez, amíg teljesen feloldódik.

    A keveréshez használj habverőt, hogy elkerüld a csomók kialakulását.

    4

    Szűrd át a keveréket, hogy sima textúrát kapj, majd öntsd elegáns poharakba. Helyezd hűtőbe, hogy megszilárduljon (legalább 3-4 óra).

    A poharakat ferdén is beleállíthatod egy muffin sütőbe, hogy döntött panna cottákat kapj.

    5

    Keverd össze a mangó- és passiógyümölcspürét, és hűtsd le.

    Ha nincs friss passiógyümölcsöd, használhatsz konzervet vagy fagyasztottat is.

    6

    Amikor a panna cotta megszilárdult, öntsd a gyümölcspürét a tetejére, és egyenletesen oszd el.

    A gyümölcspürét csak tálalás előtt öntsd a panna cottára, hogy ne áztassa el.

    7

    Tálalás előtt díszítsd friss trópusi gyümölcsökkel, például mangószeletekkel vagy passiógyümölcshússal.

    Kókuszreszelékkel is megszórhatod a tetejét a trópusi hangulatért.