Áztasd be a zselatinlapokat hideg vízbe, hogy megpuhuljanak.
A zselatinlapokat ne áztasd túl sokáig, mert széteshetnek.
Egy közepes lábosban melegítsd fel a tejszínt és a cukrot közepes lángon, amíg a cukor teljesen feloldódik. Add hozzá a vanília kivonatot.
Ha laktózmentes verziót készítesz, használj laktózmentes tejszínt.
Nyomkodd ki a zselatinlapokat, és keverd a forró tejszínes keverékhez, amíg teljesen feloldódik.
A keveréshez használj habverőt, hogy elkerüld a csomók kialakulását.
Szűrd át a keveréket, hogy sima textúrát kapj, majd öntsd elegáns poharakba. Helyezd hűtőbe, hogy megszilárduljon (legalább 3-4 óra).
A poharakat ferdén is beleállíthatod egy muffin sütőbe, hogy döntött panna cottákat kapj.
Keverd össze a mangó- és passiógyümölcspürét, és hűtsd le.
Ha nincs friss passiógyümölcsöd, használhatsz konzervet vagy fagyasztottat is.
Amikor a panna cotta megszilárdult, öntsd a gyümölcspürét a tetejére, és egyenletesen oszd el.
A gyümölcspürét csak tálalás előtt öntsd a panna cottára, hogy ne áztassa el.
Tálalás előtt díszítsd friss trópusi gyümölcsökkel, például mangószeletekkel vagy passiógyümölcshússal.
Kókuszreszelékkel is megszórhatod a tetejét a trópusi hangulatért.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.