Tsukune citromhéjjal, grillen sült csirke falatkák, citromhéjjal és szójaszósz öntettel tálalva.

Tsukune citromhéjjal

A tsukune a japán konyha egyik klasszikus étele, amely a csirkehús különleges ízét és a grillen sült falatkák ropogós állagát ötvözi. Eredetileg egy hagyományos étel, amit az utcai árusok kínáltak, és minden család saját titkos fűszerkeverékkel készítette. A citromhéj hozzáadása egy friss, élénk ízt ad a hagyományos recepthez, amitől még izgalmasabbá válik az étel. A tsukune tökéletes választás vacsorákra vagy akár előételekként is, mivel egyszerűen elkészíthető, mégis ínycsiklandó.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csirke darált hús
1 db Tojás
2 szál Zöldhagyma
100 g Panko zsemlemorzsa
2 ek. Szójaszósz
1 ek. Szezámolaj
1 db Citromhéj
0.5 tk. Fekete bors
1 tk.

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkehúst tedd egy nagy tálba. Reszeld bele a citromhéjat és vágd fel finomra a zöldhagymát, majd add hozzá a tálba.

    A citromhéj frissessége és illata kiemeli a tsukune ízét, de ügyelj, hogy ne reszeld túl durván, mert a nagyobb darabok túl erősek lehetnek.

    2

    Add hozzá a panko zsemlemorzsát, a tojást, szójaszószt, szezámolajat, fekete borsot és a sót. Keverd alaposan össze, hogy homogén masszát kapj.

    A panko zsemlemorzsa segít abban, hogy a tsukune ne legyen túl száraz, hanem szaftos maradjon.

    3

    A keveréket oszd fel kisebb adagra, és formázz belőlük kis golyókat vagy pálcikákat, ahogy a hagyományos tsukune-t készítik.

    Ha a keverék túl ragadós, nedves kézzel dolgozz, hogy könnyebben formázható legyen.

    4

    A tsukunéket egy grillen, vagy egy serpenyőben szezámolajon süsd meg közepes lángon, 8-10 percig, amíg szép aranybarna színt kapnak.

    Ha serpenyőben sütöd, ügyelj arra, hogy ne rakd túl sűrűn a falatkákat, mert így nem tudnak szépen pirulni.

    5

    Miután megsültek, tálald őket forrón, és ízlés szerint szórhatsz rájuk extra citromhéjat vagy egy kis szójaszószt.

    A citromhéj és a szójaszósz frissítése még ízletesebbé teszi a tsukunét.