A csirkehúst tedd egy nagy tálba. Reszeld bele a citromhéjat és vágd fel finomra a zöldhagymát, majd add hozzá a tálba.
A citromhéj frissessége és illata kiemeli a tsukune ízét, de ügyelj, hogy ne reszeld túl durván, mert a nagyobb darabok túl erősek lehetnek.
Add hozzá a panko zsemlemorzsát, a tojást, szójaszószt, szezámolajat, fekete borsot és a sót. Keverd alaposan össze, hogy homogén masszát kapj.
A panko zsemlemorzsa segít abban, hogy a tsukune ne legyen túl száraz, hanem szaftos maradjon.
A keveréket oszd fel kisebb adagra, és formázz belőlük kis golyókat vagy pálcikákat, ahogy a hagyományos tsukune-t készítik.
Ha a keverék túl ragadós, nedves kézzel dolgozz, hogy könnyebben formázható legyen.
A tsukunéket egy grillen, vagy egy serpenyőben szezámolajon süsd meg közepes lángon, 8-10 percig, amíg szép aranybarna színt kapnak.
Ha serpenyőben sütöd, ügyelj arra, hogy ne rakd túl sűrűn a falatkákat, mert így nem tudnak szépen pirulni.
Miután megsültek, tálald őket forrón, és ízlés szerint szórhatsz rájuk extra citromhéjat vagy egy kis szójaszószt.
A citromhéj és a szójaszósz frissítése még ízletesebbé teszi a tsukunét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.