Tsukune tofuval tálalva, japán gombócok, zöldhagymával és sült hagymával.

Tsukune tofuval

A Tsukune egy hagyományos japán étel, amelyet általában csirkehússal készítenek, de a tofu hozzáadásával egy ízletes vegetáriánus változatot kapunk. A tofu nemcsak a textúráját javítja, hanem még jobban felszívja a fűszereket, így gazdag ízvilágot ad a gombócoknak. Japánban az ilyen gombócokat gyakran tálalják grillezve vagy levesben, és szószokkal kísérik. Ez a recept a hagyományos receptet ötvözi egy egészséges és ízletes variációval, amely a vegetáriánusok és a húsfogyasztók számára egyaránt kiváló választás.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Tofu
200 g Csirkemell
2 gerezd Fokhagyma
1 ek. Ginger
1 ek. Sójapaszta
1 ek. Szezámmag
1 db Sült hagyma
1 db Tojás
2 ek. Mogyoróolaj
2 szál Zöldhagyma

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A tofut és a csirkemellet apró darabokra vágd. Tedd egy tálba, és alaposan keverd össze.

    A tofu egy szivacsos állagú alapanyag, így ügyelj arra, hogy jól összekeverd, hogy egyenletesen oszoljon el a masszában.

    2

    Adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, reszelt gyömbért, tojást, szezámmagot és szójaszószt. Keverjük tovább, amíg egy sima masszát nem kapunk.

    A gyömbér friss, aromás ízt ad az ételnek, ha szeretnéd, használhatsz por állagú gyömbért is, de az friss sokkal jobban kiemeli az ízeket.

    3

    Formáljunk kis gombócokat a keverékből, és tegyük őket egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Ha túl ragacsos a tészta, nedvesítsd meg a kezed, hogy könnyebben formázható legyen.

    A nedves kéz segít abban, hogy ne ragadjon bele a massza, így könnyebben formázhatjuk a gombócokat.

    4

    Előmelegített 180°C-os sütőben süsd 15-20 percig, vagy amíg a gombócok szépen megpirulnak.

    Figyelj arra, hogy ne süsd túl, mert a tofu és a csirkemell gyorsan átsül, és így megőrzi a finom, puha állagát.

    5

    A sült gombócokat tálalás előtt öntsd meg egy kevés szójaszósszal, és szórd meg sült hagymával és zöldhagymával.

    A sült hagyma extra ropogósságot ad az ételnek, a zöldhagyma pedig frissességet.