A tofut és a csirkemellet apró darabokra vágd. Tedd egy tálba, és alaposan keverd össze.
A tofu egy szivacsos állagú alapanyag, így ügyelj arra, hogy jól összekeverd, hogy egyenletesen oszoljon el a masszában.
Adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, reszelt gyömbért, tojást, szezámmagot és szójaszószt. Keverjük tovább, amíg egy sima masszát nem kapunk.
A gyömbér friss, aromás ízt ad az ételnek, ha szeretnéd, használhatsz por állagú gyömbért is, de az friss sokkal jobban kiemeli az ízeket.
Formáljunk kis gombócokat a keverékből, és tegyük őket egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Ha túl ragacsos a tészta, nedvesítsd meg a kezed, hogy könnyebben formázható legyen.
A nedves kéz segít abban, hogy ne ragadjon bele a massza, így könnyebben formázhatjuk a gombócokat.
Előmelegített 180°C-os sütőben süsd 15-20 percig, vagy amíg a gombócok szépen megpirulnak.
Figyelj arra, hogy ne süsd túl, mert a tofu és a csirkemell gyorsan átsül, és így megőrzi a finom, puha állagát.
A sült gombócokat tálalás előtt öntsd meg egy kevés szójaszósszal, és szórd meg sült hagymával és zöldhagymával.
A sült hagyma extra ropogósságot ad az ételnek, a zöldhagyma pedig frissességet.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.