Tsukune yakitori csirkehúsgombócok pálcikán, szezámmaggal és friss zöldhagymával tálalva

Tsukune yakitori (csirkehúsgombóc)

A Tsukune yakitori egy japán étel, amely csirkehúsgombócokat tartalmaz, melyeket felfűznek pálcikákra, majd grillen vagy serpenyőben sütnek. A marinád, amely szójaszósz és mirin kombinációjából áll, gazdag és édes-sós ízt ad a húsgombócoknak. A szezámmag és a zöldhagyma hozzáadása frissességet és ropogós textúrát biztosít, amely tökéletesen kiegészíti a hús ízét. A Tsukune yakitori népszerű étel Japánban, és sokféle változata létezik, de ez a klasszikus változat mindig mindenkit lenyűgöz.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csirkehús
1 db Tojás
1 szál Zöldhagyma
4 ek. Szójaszósz
2 ek. Mirin
1 ek. Cukor
1 ek. Szezámmag
8 db Fapálcika

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    Kezdd azzal, hogy a csirkehúst apróra darálod, majd tedd egy tálba. Add hozzá a felvert tojást, apróra vágott zöldhagymát, és jól keverd össze.

    A csirkehúst ne aprítsd túl finomra, hogy a gombócok jól tartsák össze.

    2

    Formázz a keverékből kis gombócokat, mindegyik kb. 3 cm átmérőjű legyen.

    Ha túl ragadós a keverék, nedves kézzel formáld a gombócokat, hogy könnyebben dolgozhass vele.

    3

    Tedd fel a pálcikákra a gombócokat úgy, hogy ne legyenek túl szorosak.

    A pálcikákat áztasd vízbe 20-30 percre, hogy ne égjenek meg a grillen.

    4

    A szójaszószt, mirint és a cukrot egy kis tálban keverd össze, majd a pálcikákra tűzött gombócokat tedd bele, és hagyd állni 15-30 percig, hogy a hús átvegye az ízeket.

    Minél tovább hagyod a marinádban, annál intenzívebb lesz az íz, de 15 perc is elég.

    5

    A pálcikára felfűzött csirkehúsgombócokat grillen vagy serpenyőben süsd meg közepes lángon. Süsd oldalanként 5-7 percig, amíg a hús szépen átsül és enyhén karamellizálódik.

    A gombócokat ne süsd túl, hogy ne száradjanak ki. Keverj egy kevés marinádot a sütéshez, hogy megmaradjon a szaftosság.

    6

    A kész yakitorit tálald fel, és szórd meg szezámmaggal.

    A szezámmag finom ropogós textúrát ad a gombócoknak és egy extra ízt is hozzáad.