Kezdd azzal, hogy a csirkehúst apróra darálod, majd tedd egy tálba. Add hozzá a felvert tojást, apróra vágott zöldhagymát, és jól keverd össze.
A csirkehúst ne aprítsd túl finomra, hogy a gombócok jól tartsák össze.
Formázz a keverékből kis gombócokat, mindegyik kb. 3 cm átmérőjű legyen.
Ha túl ragadós a keverék, nedves kézzel formáld a gombócokat, hogy könnyebben dolgozhass vele.
Tedd fel a pálcikákra a gombócokat úgy, hogy ne legyenek túl szorosak.
A pálcikákat áztasd vízbe 20-30 percre, hogy ne égjenek meg a grillen.
A szójaszószt, mirint és a cukrot egy kis tálban keverd össze, majd a pálcikákra tűzött gombócokat tedd bele, és hagyd állni 15-30 percig, hogy a hús átvegye az ízeket.
Minél tovább hagyod a marinádban, annál intenzívebb lesz az íz, de 15 perc is elég.
A pálcikára felfűzött csirkehúsgombócokat grillen vagy serpenyőben süsd meg közepes lángon. Süsd oldalanként 5-7 percig, amíg a hús szépen átsül és enyhén karamellizálódik.
A gombócokat ne süsd túl, hogy ne száradjanak ki. Keverj egy kevés marinádot a sütéshez, hogy megmaradjon a szaftosság.
A kész yakitorit tálald fel, és szórd meg szezámmaggal.
A szezámmag finom ropogós textúrát ad a gombócoknak és egy extra ízt is hozzáad.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.